Fost arbitru FIFA împuscat la Istanbul

Apropo.ro / 27.02.2004, 10:41
Fost arbitru FIFA împuscat la Istanbul
Fostul arbitru FIFA turc Ahmet Cakar a fost ranit într-un atac armat care a avut loc, miercuri dimineața, în cartierul Mecidiyekoy din Istanbul, informeaza site-ul ajansspor.com. Potrivit sursei citate, imediat dupa ce Cakar a coborît din mașina sa în fața centrului

Fostul arbitru FIFA turc Ahmet Cakar a fost ranit într-un atac armat care a avut loc, miercuri dimineața, în cartierul Mecidiyekoy din Istanbul, informeaza site-ul ajansspor.com.

Potrivit sursei citate, imediat dupa ce Cakar a coborît din mașina sa în fața centrului comercial „Profilo”, o persoana care nu a fost înca identificata a tras cinci focuri de arma în direcția fostului arbitru. Ahmet Cakar a fost împușcat în burta și în șold și a fost transportat imediat dupa producerea incidentului la spitalul „Florence Nightingale”, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Persoana care l-a împușcat pe Cakar a fugit de la locul incidentului.

Operația a durat aproximativ 135 de minute. Yilmaz Kafadar și Akil Tayyareci, medicii care au efectuat operația, au anunțat ca fostul arbitru a fost nimerit de patru gloanțe, dintre care doar unul a ramas în corp, în zona șoldului. Nici unul dintre organele vitale nu a fost atins. Ahmet Cakar se afla în prezent în afara oricarui pericol.

Potrivit site-ului spor3.com, Cakar, care este internat la secția de terapie intensiva, a fost interogat, joi, de poliție, în legatura cu incidentul petrecut miercuri. „Cakar a spus ca suspecteaza șapte persoane, dar nu a precizat numele acestora. El a mai spus ca este posibil sa fi fost împușcat din cauza comentariilor pe care le-a facut în cadrul emisiunilor sportive”, noteaza spor3.com.

Fostul arbitru, în vîrsta de 42 de ani, este în prezent moderator al emisiunii „Telegol” de la postul de televiziune Star și este cunoscut pentru criticile sale aspre și pentru polemicile pe care le creaza.  

Cakar a fost arbitru FIFA în perioada 1991-1998. El a condus la centru 62 de meciuri internaționale, printre care se numara și zece partide din cadrul Ligii Campionilor.

Mediafax