Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din București, arestată preventiv

Apropo.ro / 03.07.2013, 09:46
Fosta directoare a Liceului
Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din București, cercetată pentru fraudă la bacalaureat, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marți de Tribunalul București, care nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

Procurorii au cerut tot marți instanței Tribunalului București arestarea preventivă a Costicăi Vărzaru.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie 2013, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din București, Costica Vărzaru a pretins și a primit sume de bani de la elevi înscriși la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-și folosi influența pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unității de învățământ, astfel încât aceștia „să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu pe parcursul desfășurării examenului„.

Ulterior, inculpata a și efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnați anumiți supraveghetori permisivi, precum și o comisie care putea fi influențată în sensul realizării unor fraude în desfășurarea examenului„, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului București.

Citește mai multe detalii despre arestarea directoarei Costica Vărzaru de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, pe Mediafax.ro