Fostele membre ale trupei Andre mai bogate cu 2 milioane de euro

Apropo.ro / 17.10.2013, 13:45
Fostele membre ale trupei Andre mai bogate cu 2 milioane de euro
Andreea Bălan și Andreea Antonescu sunt pe cale de a primi suma de 2 milioane de euro din drepturile de autor pentru piesa "Moșule, ce tânăr ești".

După 14 ani de la lansarea celebrei piese „Moșule, ce tânăr ești”, Andreea Bălan și tatăl ei, precum și Andreea Antonescu vor primi suma de 2 milioane de euro reprezentând drepturile de autor în toți acești ani.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Casa de discuri a demonstrat cu acte că piesa nu este un plagiat, așa cum s-a crezut atâta timp. Tatăl Andreei Bălan este cel care a compus linia melodică a piesei.

În toți acești ani, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) a colectat banii pentru difuzarea piesei la radiouri, televiziuni, în restaurante și alte spații publice, dar nici Andreea Antonescu, și nici Săndel Bălan nu s-au putut apropia de ei.

Mă bucur că, după atâția ani, s-a făcut lumină și s-a dovedit că piesa trupei André nu este un plagiat„, a spus Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan și compozitorul piesei. Artiștii consacrați încasează bani frumoși din difuzarea pieselor care ajung hituri. Sumele cresc atunci când piesa este difuzată și în străinătate, așa cum e cazul hitului „Moșule, ce tânăr ești!”, care s-a ascultat în țări ca Germania, Bulgaria, Statele Unite sau Italia.