Fosti lideri FPS urmariti penal

Apropo.ro / 26.01.2002, 15:22
Fosti lideri FPS urmariti penal
Politistii bucuresteni au inceput urmarirea penala impotriva a trei fosti membri ai Comitetului de Directie a Fondului Proprietatii de Stat - sucursala Bucuresti, pentru cauzarea unui prejudiciu de 35 de miliarde de lei, informeaza Politia Capitalei. Victor Toader (49 ani), Aurel Dobre

Politistii bucuresteni au inceput urmarirea penala impotriva a trei fosti membri ai Comitetului de Directie a Fondului Proprietatii de Stat – sucursala Bucuresti, pentru cauzarea unui prejudiciu de 35 de miliarde de lei, informeaza Politia Capitalei.

Victor Toader (49 ani), Aurel Dobre (46 ani) si Catalin Popescu (46 ani) sint acuzati ca, prin hotarirea din 26 iulie 1999, ar fi acordat facilitati de plata SC „Transilvania General Import” SRL cu sediul in Oradea, jud.Bihor, care adjudecase licitatia de vinzare-cumparare a actiunilor detinute de FPS la SC Comtexin SA Bucuresti. Potrivit anchetatorilor, aceste facilitati de plata ar fi fost facute contrar prevederilor legale, prelungind termenul de plata cu un an.

Politistii sustin ca, desi in actul aditional la contractul de vinzare-cumparare incheiat intre FPS si SC Transilvania General Import-Export SRL a fost specificat initial faptul ca plata actiunilor se va efectua integral, ulterior acesta s-a transformat in plata in rate, ceea ce a avut ca rezultat neachitarea sumei de 35 de miliarde de lei, la termen scadent ( in contract neplata la termenul scadent fiind prevazuta cauza de nulitate).

Cei trei sint cercetati pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

MEDIAFAX