Fostul prezentator tv Radu Coşarcă, avere impresionantă şi o nouă funcţie

De: Cristiana Trifu / 08.02.2018, 16:00
Fostul prezentator tv Radu Coşarcă, avere impresionantă şi o nouă funcţie
Radu Coşarca este fostul prezentator TV care în 1999 făcea senzaţie la pupitrul ştirilor alături de Mona Nicolici. De când a dispărut de pe micile ecrane, nimeni nu a mai ştiut nimic de unul dintre cei mai sobrii prezentatori tv.

Radu Coşarcă a părăsit lumea televiziunii în 2010, când s-a angajat la o companie din domeniul energetic în funcţia de director de relaţii externe, ulterior fiind director de comunicare. În iulie 2016, Coşarcă a părăsit firma pentru un loc în Consiliul de Administraţie al companiei Cupru Min, fiind ales de Adunarea Generală a Acţionarilor.

În prezent, Radu Coşarcă  a fost numit preşedinte al Consiliului de Adminbistraţie al firmei Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, după ce remus Vulpescu, cel care era preşedinte înainte, a demisionat. Cupru Min este o companie care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află peste 60 % din rezervele de cupru ale României.

Din declaraţia de avere reiese că deţine patru apartamente în Bucuresti, mai multe conturi în bănci, totalul economiilor sale ridicându-se la aproximativ 110.000 de euro, scrie wowbiz.ro. Coşarcă nu are alte bunuri, nici datorii, iar la rubrica venituri a completat suma de 544.937 de lei brut, încasată de la compania din domeniul energetic, ceea ce înseamnă că acolo a avut un salariu lunar brut de 45.411 lei (10.000 de euro).