Fotbal și filozofie

Apropo.ro / 06.02.2006, 17:40
Fotbal și filozofie
"Evenimentul zilei" (2 februarie) a publicat un reportaj inspirat din viața extrasportiva a celui mai mare filozof al gazonului din Romania, l-am numit pe Mr. Cornel Dinu. În Cipru, Dinu, de pe postul de administrator-delegat al clubului din Ștefan cel Mare, a facut oarecum

„Evenimentul zilei” (2 februarie) a publicat un reportaj inspirat din viața extrasportiva a celui mai mare filozof al gazonului din Romania, l-am numit pe Mr. Cornel Dinu. În Cipru, Dinu, de pe postul de administrator-delegat al clubului din Ștefan cel Mare, a facut oarecum figurație. Și ceva scandal.

La hotelul din Larnaca, Mr. Dinu a preferat sa se relaxeze jucand table și tabinet. „Cand caștiga la carți, se autointitula , iar cand pierdea, înjura de mama focului sau folosea expresii suburbane, de genul „, scrie „Evenimentul zilei”.

Trebuie sa le reamintim cititorilor ca tabinetul e un joc de babe în care ideea e sa știi sa faci adunari. Ceea ce înseamna, firește, ca la nivelul filozofului Dinu trebuie sa fii genial pe bune ca sa bați, sa moara ma-sa!

„La un moment dat a vazut o doamna cu un copil de culoare în carucior. , a strigat Dinu dupa ea. , a continuat oficialul dinamovist. (…) Patriotismul lui Dinu a disparut brusc în momentul în care a fost întrebat de o batranica din ce țara este. , a mințit acesta.

„Într-un fel, e adevarat; în inima lui, filozoful Dinu se viseaza mai degraba coleg cu Fabio Capello decat cititor de Kant – care, oricum, e mai greu decat tabinetul.

În ultima zi, Mr. Dinu și-a sunat fiul, pe Corneluș, curios sa vada ce face la școala. Doar ca baiatul n-a raspuns la apelul de pe mobil. „Canalia are telefonul închis. O fi la (n.r. – un local din București). Daca e la Lavazza, sa vezi ce-i sparg maine fața”, s-a înfuriat Mr. Dinu, dupa care a sunat-o pe diriginta puștiului.

„A lipsit tocmai de la romana, canalia!”, a explodat, finalmente, dinamovistul. Nasol; Corneluș, daca citești chestia asta, ai grija mare în liceu.

O sa faci filozofie și, daca chiulești de la materia asta ca sa mergi la Lavazza, sa știi ca nu merita cafeaua aia, decat daca te duci, eventual, cu Gina Pistol. N-o sa te scape de șuturile tatei, dar de coșuri poate da.

Afla care e întreaga colecție de perle din presa scrisa numai din

Tags: