Fotbaliști care au apărut în filme și seriale

De: ApropoTV.ro / 07.08.2023, 20:18
Fotbaliști care au apărut în filme și seriale

Fotbaliștii sunt mereu în centrul atenției, sunt obișnuiți cu camerele de filmat, astfel că trecerea de la sport la apariția în filme și seriale nu este tocmai dificil de făcut.

Lionel Messi a apărut în câteva documentare, iar în vara lui 2023 a avut un rol și într-un serial din Argentina, în timp ce alți fotbaliști, cum ar fi Eric Cantona, au făcut o adevărată carieră în domeniu. Te invităm să descoperi trei fotbaliști cunoscuți cu o prezență consistentă și în industria cinematografică.

Lionel Messi

Legendarul fotbalist a apărut într-un episod al serialului Los Protectores din Argentina, care a fost difuzat în vara lui 2023. Serialul prezintă viața a trei agenți de jucători care sunt aproape de faliment și decid să își unească forțele în momentul în care descoperă un star.

 

Messi apare timp de cinci minute în acest episod în care interpretează chiar rolul său. La momentul filmărilor, el era încă jucătorul lui PSG și este vizitat în capitala Franței de cei trei agenți. Aceștia discută cu Messi despre realizarea unui proiect de sprijinire a tinerilor jucători, dar încep să îl enerveze când îi cer numeroase fotografii, autografe și videoclipuri. În serial, lui Messi i se propune și să joace câte un meci pentru fiecare club din Argentina.

De la momentul filmărilor, Messi a schimbat însă echipa. Și-a terminat contractul cu PSG și a semnat cu Inter Miami, echipă pentru care a avut evoluții extraordinare încă de la debut. Argentinianul continuă astfel forma bună, după ce a devenit campion mondial cu echipa națională în 2022. Prin urmare, sunt șanse bune să ridice al optulea Balon de Aur din carieră. Casele de pariuri sportive îl dau mare favorit: are cota 1.20 să ridice din nou acest trofeu, fiind văzut cu șanse mai mari decât Erling Haaland (4.00), Karim Benzema (31.00), Kevin De Bruyne (31.00) și Kylian Mbappe (31.00).

Eric Cantona

Cunoscut pentru cariera tumultoasă pe care a avut-o, Cantona a avut mari probleme de comportament încă din perioada în care era în Franța și a jucat la echipe ca Auxerre, Marseille, Bordeaux și Montpellier. Transferul la Manchester United i-a adus cele mai bune momente ale carierei, cu 81 de goluri și 61 de pase decisive. A fost și suspendat după o lovitură aplicată unui fan al lui Crystal Palace.

S-a retras la 30 de ani și a anunțat încă din acel moment că vrea să joace în filme. Are în CV peste 30 de producții. Sunt aproape 30 de ani de când Cantona apare în filme și seriale, iar fostul fotbalist continuă să primească roluri. În 2023, el a jucat într-un film de televiziune cu numele AKA. Ce-i drept, filmele și serialele cu Eric Cantona nu au un succes sonor la nivel internațional.

Neil Paterson

Scoțianul Neil Paterson a fost jucătorul lui Dundee United în sezonul 1936/1937 și este cunoscut ca fiind singurul fotbalist care a câștigat Premiul Oscar. În perioada în care era în activitate a marcat 9 goluri și a fost numit căpitanul echipei. După retragerea din fotbal a devenit jurnalist, iar apoi a luat parte la Al Doilea Război Mondial.

În timpul războiului, pasiunea pentru alte domenii s-a accentuat și a scris mai multe cărți de succes. A descoperit și dragostea pentru scenarii de film, iar unul dintre ele i-a adus un premiu Oscar. Este vorba despre scenariul pentru filmul Room at the Top, pentru care a primit Oscarul în 1959. Filmul a avut 6 nominalizări la Premiile Oscar și a câștigat la 2 dintre ele. Impactul lui Paterson a fost mai mare în cinematografie decât în fotbal.