Fotbalistii care vor participa la Euro-2008 vor plati impozite de 20%

Apropo.ro / 01.12.2007, 06:00
Fotbalistii care vor participa la Euro-2008 vor plati impozite de 20%
Fotbalistii care vor participa la Campionatul European vor plati impozite la sursa de 20 la suta, a anuntat, vineri, UEFA.

 

Fotbalistii care vor participa in vara anului 2008 la Campionatul European din Austria si Elvetia vor plati impozite la sursa de 20 la suta din sumele de bani pe care le vor obtine in timpul competitiei, a anuntat, vineri, UEFA.

Potrivit unui comunicat al forului european, acordul incheiat cu autoritatile din Elvetia si Austria prevede ca "fotbalistii vor fi impozitati la sursa in cele doua tari gazda cu 20 la suta din primele obtinute in timpul turneului final al Euro-2008".

"Ceilalti membri ai delegatiilor straine nu vor face obiectul impozitarii la sursa. Partile au cazut de acord ca aceasta solutie sa nu afecteze primele jucatorilor la meciurile disputate in cadrul competitiilor europene intercluburi", se mai arata in comunicatul dat publicitatii de UEFA. Forul fotbalistic european a mentionat ca, din moment ce in prezent nu sunt cunoscute sumele ce vor fi incasate de fiecare jucator la Euro-2008, nu se poate face un calcul al sumelor pe care Austria si Elvetia le vor castiga in urma impozitarii, insa a estimat ca acestea ar putea fi de 2,5 pana la 5 milioane de euro.