Fotbalul se modernizează: Golul se „măsoară” electronic

De: Marian Andrei / 17.05.2012, 09:55
Fotbalul se modernizează: Golul se
Premier League ar putea fi din sezonul viitor primul campionat puternic din lume care decide să introducă tehnologia pentru linia porții, un sistem asemănător "hawk-eye"-ului din tenis, ce ar urma să arate dacă mingea a trecut sau nu cu întreaga circumferință.

Federația Engleză de Fotbal efectuează deja teste pentru a afla cât de viabil este sistemul, însă o decizie va fi luată abia în luna iulie de către International Board, organismul care stabilește regulie jocului, ceea ce nu ar permite instalarea sistemul înainte de începutul sezonului. Directorul Executiv al Premier League este totuși optimist și crede că noua tehnologie va putea fi introdusă de la jumătatea sezonului.

Primele teste „live” ale tehnologiei vor avea loc în această seară la finala Cupei Hampshire, care se va disputa pe stadionul St. Mary din Southampton între AFC Totton și Eastleigh FC. 

În Danemarca, un sistem asemănător va fi folosit, duminică, la partida dintre Silkeborg IF și SonderjyskE, dar și trei zile mai târziu în meciul FC Nordsjelland -AC Horsens.