Fotografia: de la pasiune la afaceri

Apropo.ro / 05.03.2008, 12:16
Fotografia: de la pasiune la afaceri
Radu Grozescu a transformat in urma cu sapte ani pasiunea intr-o afacere, infiintand compania de fotografie Photos Net 2001.

Radu Grozescu a infiintat compania de fotografie Photos Net 2001 in urma cu sapte ani, ca in cazul majoritatii fotografilor profesionisti, transformand pasiunea intr-o afacere.

El a ocupat diferite posturi de fotograf pana la infiintarea propriei companii. "Trecerea de la statutul de fotograf amator la cel de fotograf comercial este in principiu usoara, dar nu in mod necesar incununata de succes. Investitia initiala a constat in echipamentele de fotografiere, pe care Radu Grozescu le detinea deja ca fotograf autorizat. "Echipamentul a trebuit completat cu aparate digitale, ceea ce a generat cheltuieli semnificative", a explicat el.

Costurile pentru o sedinta foto incep de la 100 de euro pentru doua ore si aproximativ 10 imagini comandate, ceea ce se aplica, de exemplu, pentru o sedinta portret cu managerii unei firme. "Revistele beneficiaza de un pret fix pe sedinta foto deoarece deadline-urile sunt permanente", a mai mentionat el.

Afacerea a fost demarata cu un singur angajat, in prezent ea devenind o afacere de familie, in care activeaza doi fotografi.

Cifra de afaceri inregistrata de companie in 2007 a fost de 38.000 de euro, fata de anul anterior cand s-a inregistrat o cifra de 50.000 de euro, potrivit site-ului Ministerului Finantelor. Marja de profit inregistrata a fost de 10%.

Trimite urari de martisor prin Free Sms!