Fotografia zilei: Viață cotidiană în România interbelică

De: Marian Andrei / 27.02.2014, 12:47
Fotografia zilei: Viață cotidiană în România interbelică
Născut la data de 4 iulie 1897 în comuna Perieți, localitate aflată în actualul județ Ialomița, într-o familie de țărani, Costică (Constantin) Acsinte a fost unul dintre puținii fotografi profesioniști români ai perioadei interbelice.

Mediafax Zoom – secțiunea Mediafax dedicată iubitorilor artei fotografice și publicului – vă pune la dispoziție, în categoria Viață cotidiană în România interbelică, 51 de fotografii de excepție realizate de fotograful Costică Acsinte.

Arhiva foto Costică Acsinte, aflată în custodia Muzeului Județean Ialomița, este alcătuită din peste 5.000 de negative fotografice de sticlă, cateva sute de printuri pe hârtie fotografică si destul de puține negative foto pe film.

În spatele întregii munci de documentare, prelucrare si digitalizare a imensei arhive se afla Cezar Popescu, cel care încearcă să salveze colecția transpunând-o pe suport digital. Galeria de fotografii pe cere v-o propunem surprinde fragmente ale vieții cotidiene românești dintre cele două războaie mondiale.

Vezi celelalte imagini din galeria dedicată Bucureștiului, pe zoom.mediafax.ro