Fotografii controversate din istoria secreta a erotismului

Apropo.ro / 21.02.2009, 10:34
Fotografii controversate din istoria secreta a erotismului
Fotografia unui preot care saruta o maicuta sau cea a lui Aldo Moro in captivitate. Sunt doar cateva din imaginile socante ce vor fi prezentate in cadrul unei expozitii la Paris.

Fotografia unui preot care saruta o maicuta; a omului pe Luna sau cea a lui Aldo Moro, prizonier al Brigazilor Rosii. Sunt doar cateva din imaginile-scandal ce vor fi prezentate in cadrul unei expozitii la Biblioteca Francois Mitterrand din Paris.

Sub numele de Controverses, expozitia propusa de Muzeul Elysée din Laussane, va fi deschisa pentru marele public intre 3 martie si 24 mai la Biblioteca Francois Mitterrand din Paris, unde anul trecut au fost expuse pentru prima oara fotografii si ilustratii din istoria secreta a erotismului, suscitand scandal si numeroase polemici.

Printre lucrarile ce de-a lungul istoriei au starnit controverse rezolvate de multe ori la tribunal se numara si o fotografie a lui Jean Paul Sartre, “photoshopata” in 2005 pentru a-i fi “stearsa” tigara din mana si a putea fi expusa pe coperta catalogului unei expozitii dedicate scriitorului.