Fourmont: Daca vanzarile nu-si revin, renuntam la 3.000 de angajati

Apropo.ro / 12.12.2008, 12:00
Fourmont: Daca vanzarile nu-si revin, renuntam la 3.000 de angajati
Francois Fourmont, directorul general al Dacia, spune ca este posibil ca in 2009 compania ar putea disponibiliza 3.000 de angajati.

Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, spune ca este posibil ca in 2009 compania sa reduca productia uzinei de la trei la doua schimburi, ceea ce ar determina disponibilizarea a 3.000 de angajati.

"Daca comenzile primite nu sunt suficiente, va trebui sa ajustam productia prin zile de somaj tehnic si sa vedem daca in primavara piata redemareaza inainte de a decide masuri suplimentare", a declarat Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia.

"Sper ca pietele la export sa se calmeze, pana in martie-aprilie sa resorbim stocurile, piata din Romania sa revina si sa putem reveni la o activitate normala. In cazul in care situatia se inrautateste, va trebui sa renuntam la un schimb, ceea ce inseamna aproximativ 3.000 de oameni. Nimeni nu poate in industrie sa faca previziuni. Facem ajustari pe termen scurt, dar dorim sa asteptam primavara pentru a decide mai departe", a spus Fourmont.

Citeste declaratiile lui Francois Fourmont referitoare la disponibilizarile de la Automobile Dacia, in zf.ro