Francesca Ilie şi-a sacrificat copilăria pentru o carieră în muzică

De: Cristiana Trifu / 04.05.2018, 10:55
Francesca Ilie şi-a sacrificat copilăria pentru o carieră în muzică
Francesca Ilie, cea care în ediţia trecută ”The Four – Cei 4” i-a luat locul Ruxandrei Anania în competiţie, mărturiseşte că a sacrificat multe lucruri dragi pentru a putea face muzică, aşa că este decisă să lupte până la ultima notă muzicală pentru a-şi păstra locul obţinut cu greu.

Încă de la vârsta de 4 ani, Francesca Ilie a început să studieze pianul, iar mai târziu şi-a dorit să facă şi canto, aşa că le-a cerut părinţilor să o înscrie la un curs. Iar aceştia nu numai că au susţinut-o, dar după ce au observat înclinaţiile fetiţei, au încurajat-o şi, pe alocuri, au insistat ca ea să la studiul cât se poate de în serios. ”A urmat o perioadă intensă de studiu la pian şi aş vrea să povestesc un moment pe care nu-l voi uita niciodată şi pe care îl voi povesti de câte ori voi avea ocazia. Eram clasa a II-a şi trebuia să studiez foarte bine lecţia la pian pentru a doua zi, însă soră mea mai mică era afară se juca. Îmi doream foarte tare să fac acelaşi lucru, însă mama mea nu m-a lăsat, aşa că am început să plâng. Studiam şi plângeam, iar la un moment m-am întors la mama şi i-am spus nişte cuvinte dure pentru  un copil de 8 ani şi jumătate… I-am spus că nu am s-o iert niciodată pentru că mi-a furat copilăria! Între timp, nu numai că am iertat-o, dar îi mulţumesc de fiecare dată pentru că a făcut cel mai bun lucru pe care îl putea face, adică să îmi deschidă porţile către lumea muzicii”, povesteşte acum Francesca.

Iar pasiunea ei s-a păstrat inclusiv în perioade mai grele din viaţă, cum ar fi anii în care familia s-a mutat în Spania şi a avut de luptat cu prejudecăţile la adresa imigranţilor. ”Eu şi sora mea ne-am lovit de multă ură împotriva românilor în acea perioadă, a trebuit să demonstrăm că suntem altfel, că am venit să studiem, să ne continuăm şcoala şi să cântăm. Cred că atuul a fost că noi cântăm, iar asta ne-a detaşat de ceilalţi copii români, care începeau şcoala, dar din păcate nu o mai terminau”, îşi aminteşte Francesca.
După revenirea în România, şi ea şi sora sa au continuat să cânte şi nu se văd oprindu-se prea devreme. ”Familia mă susţine în totalitate, îşi doresc şi ei la fel de mult ca şi mine să reuşesc să ajung acolo unde mi-am propus, mai ales că şi sora mea cântă, aşa că este ştiut din capul locului că în familia Ilie se cântă şi trebuie dezvoltat acest lucru”, a mai spus Francesca. 

Bătălia pentru un loc printre Cei 4 continuă sâmbătă, de la ora 22.00, când noi challengeri, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să obţină unul dintre locurile ocupate de cei patru artişti aflaţi pe scaune, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii Antonia, Feli, Cheloo şi Carla’s Dreams vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi pierde locul, există o şansă de salvare: Artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun pot fi votaţi de telespectatori prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiţiei, iar patru dintre ei, care au obţinut cele mai multe voturi, pot fi întorşi direct în semifinală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.