Francezii dezvoltă un vaccin nou împotriva astmului alergic

Apropo.ro / 14.04.2012, 18:00
Francezii dezvoltă un vaccin nou împotriva astmului alergic
În cadrul unor teste clinice pe animale, cercetătorii francezi au creat un vaccin mult mai eficient contra astmului alergic, provocat de acarieni.

Cercetătorii de la departamentul de Inovații în bioterapie din cadrul Institut du thorax  au testat cu succes pe animale un vaccin revoluționar contra unui alergen întâlnit frecvent la pacienții astmatici, generat de acarianul Dermatophagoides farinae.

„Rezultatul este foarte satisfăcător. Șoarecii au sintetizat anticorpi specifici care permit sistemului imunitar să se reorienteze spre o reacție protectoare și nealergică, atunci când organismul este pus în contact cu alergenul. Sperăm să putem efectua teste pe oameni începând de anul viitor”, a declarat Bruno Pitard, coordonatorul studiului.

Astmul afectează peste 300 de milioane de persoane pe plan mondial. Cifra este cu atât mai alarmantă, cu cât ea urmează o progresie constantă și maladia afectează o treime dintre copii. Patologia, ce poate cauza uneori un grad sever de invaliditate, se află la originea deceselor a peste 1.000 de persoane în Franța.

Citiți mai multe despre acest vaccin împotriva astmului alergic pe Mediafax.ro.