Francezii nu mai spera sa gaseasca cutiile negre ale Airbus A330-200

Apropo.ro / 03.06.2009, 17:13
Francezii nu mai spera sa gaseasca cutiile negre ale Airbus A330-200
Oficialitatile franceze au comunicat astazi ca nu mai au sperante in gasirea cutiilor negre ale Airbus-ului A330-200.

Oficialitatile franceze, care au declarat initial ca sansele vreunui pasager sa supravietuiasca sunt nule, au comunicat astazi ca nu mai au sperante in a gasi cutiile negre ale avionului.

Airbus-ul A 330-200, cu 216 pasageri la bord si 12 membri de echipaj, a disparut de pe radarele turnurilor de control la cateva ore de la decolarea din Rio de Janeiro, Brazilia, cu ruta spre Paris, Franta.

O ceremonie in memoria celor 216 pasageri a avut loc astazi, la ora 10 (ora locala),  in catedrala Notre Dame din Paris. In acelasi timp Brazilia a declarat 3 zile de doliu national.

CEO Air France, Pierre-Henri Gourgeon, a declarat ca aparatul de zbor a intampinat turbulente puternice in jurul orei 02:15 am (ora locala), luni, 01 iunie 2009. In acel moment, sistemul automatizat al avionului a initiat un procedeu de comunicare cu calculatarele de mentenanta ale companiei Air France indicand ca diverse componente ale echipamentului de pe avion sunt avariate.

Cutiile negre pot transmite un semnal, pentru a putea fi localizate, timp de 30 de zile si oficialitatile franceze au detasat un vas maritim dotat cu echipamente pentru scufundari la mare adancime in zona in care au fost gasite ramasite ale accidentului aviatic.