Francis Ford Coppola joacă în scurtmetrajul românesc „În film la Nașu'”

Apropo.ro / 08.08.2012, 09:35
Cineastul Francis Ford Coppola, creatorul trilogiei "Nașul", are o apariție plină de umor în comedia "În film la Nașu'".

Legendarul cineast american Francis Ford Coppola, creatorul faimoasei trilogii „Nașul/ The Godfather”, al filmului cult „Apocalypse Now”, are o intervenție telefonică plină de umor în comedia „În film la Nașu'”, unul dintre cele trei scurtmetraje românești din proiectul cinematografic Hot Shorts, disponibil în cinematografe din 17 august.

afis hot shorts

Afiș Hot Shorts

Cu permisiunea specială a marelui regizor Francis Ford Coppola, filmul prezintă o convorbire telefonică reală dintre actorul care-l interpretează pe șeful vămii românești și reputatul cineast, justificându-se astfel și titlul scurtmetrajului, „În film la Nașu'”.

Scris și regizat de Cristina Jacob, „În film la Nașu'” are o distribuție care-i aduce în rolurile principale pe: Cristi Iacob, Diana Dumitrescu, Florin Călinescu, lista de actori care și-au adus contribuția la acest scurtmetraj fiind completată de: Ion Grosu, Anamaria Mirică și Ion Săpdaru.

Cristina Iacob

Cristina Iacob

În film la Nașu’ relatează povestea a trei tineri nevoiți să se confrunte cu excesul de zel și lipsa de scrupule a unor vameși de la granița dintre România și Republica Moldova. O călătorie ce ar trebui să fie o simplă rutină se transformă într-o comedie absurdă, în care dinamica dintre interogările vameșilor și exasperarea crescândă a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o întorsătură neașteptată și unică„, a spus Cristina Jacob, regizorul și scenaristul filmului.

Atunci când Andrei, unul dintre personaje, menționează că trebuie să ajungă urgent pe platou, la un film regizat de Francis Ford Coppola, șeful vămii românești le cere să-l sune pe regizor, ca să se convingă că spun adevărul și să ii lase să plece din Moldova. Matei se conformează și, surpriză, Coppola preia apelul. Profitând de ocazie, șeful vămii îi oferă lui Coppola, prin telefon, propria sa interpretare a unui fragment din celebrul film „The Godfather”.

cadru din In Film la Nasu

Cadru din „În Film la Nașu”

O premieră pentru piața de cinema din România, proiectul Hot Shorts, distribuit de MediaPro Distribution, este un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurt-metraje („În film la Nașu”,” Bora Bora” și „Tatăl meu e cel mai tare”) a căror valoare a fost deja confirmată la festivaluri internaționale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varșovia.

Hot Shorts va putea fi urmărit din 17 august în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Movieplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Odeon Cineplex Cluj, Cinema City Cluj, Arad, Brăila și Târgu Mureș.