Francis Ford Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna

Apropo.ro / 22.12.2007, 15:41
Francis Ford Coppola: Mancarea romaneasca nu e buna
Francis Ford Coppola a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca mancarea romaneasca nu este buna

Faimosul regizor Francis Ford Coppola, care a realizat in Romania filmul "Tinerete fara tinerete", a declarat intr-un interviu acordat Reuters ca mancarea romaneasca nu este buna.

Regizorul Francis Ford Coppola, castigator a cinci premii Oscar, a carui filmografie cuprinde productii precum "The Godfather" si "Apocalypse Now," a realizat cel mai recent film al sau in Romania. Intitulat "Tinerete fara tinerete", acesta a fost turnat dupa nuvela omonima a lui Mircea Eliade, fiind partial filmat in Romania, unde regizorul a si stat aproape un an, cu intreruperi.

Cunoscut ca fiind un gurmand si degustator de vinuri, el a fost intrebat cum i s-a parut mancarea din Romania. "Nu e grozava", a raspuns Coppola. "Singura mancare buna care se gaseste acolo este cea de influenta turceasca. De asemenea, poti sa mananci decent si la restaurantele italienesti, insa dupa mancarea romanesca nu am innebunit".

Totodata, Coppola s-a mai declarat a fi un foarte bun bucatar. "Gatesc foarte bine. Nu am facut o scoala in sensul acesta, dar am un simt bun in ceea ce priveste mancarea – iubesc mancarea si sa gatesc", a spus el. "Am devenit un adept al pestelui. Imi plac foarte mult pastele, insa acestea nu sunt foarte bune pentru mine, asa ca ma concentrez pe lucruri mai sanatoase. Nu poti da gres cu fructele de mare", a mai zis regizorul.

De altfel, el a mai spus ca mancarea reprezinta unul dintre cele mai mari vicii ale sale. "Stiu ca nu-mi face bine si stiu ca sunt supraponderal, insa iubesc sa mananc si sa beau vin, chiar daca nu sunt un mare bautor".