Francis Wisniewski şi garajul său de 1 milion de dolari

Apropo.ro / 29.10.2014, 11:22
Francis Wisniewski şi garajul său de 1 milion de dolari
Când un băieţel cu o funcţie mare, la o companie şi mai mare îşi doreşte un garaj numai al său cu maşinile la care a visat o viaţă, visul devine realitate în scurt timp.

Americanul Francis Wisniewski este CIO pentru Forty4 Asset Management şi şi-a dorit să-şi facă un garaj cu locuinţă, nu invers. El a fondat şi o sală de sport unde slăbuţii nu au voie. Trebuie să ai ceva kilograme pe tine ca să mergi la sala lui.

Astfel, stăpânind conturi rezonabile şi-a permis să-şi construiască un imens garaj în Chicago cu tema Las Vegas, locul unde s-a născut.

masini

Garajul său este într-un spaţiu rectangular de 15.000 de metri pătraţi, iar la intrare şi-a inscripţionat ”Bine aţi venit în frumosul Las Vegas”. Aici, Francis şi-a mai făcut un spaţiu de relaxare, ca pentru băieţi, cu jocuri şi altele, unde şi-a expus piese din colecţia sa.

Maşinile se află în laterale, jumătate dintre ele depozitate pe lifturi pentru a economisi spaţiu, fiecare costând 5.000 de dolari. Nu mai trebuie să menţionam că spaţiul arată precum un showroom. Numai pentru partea electrică a plătit 200.000 de dolari, iar pentru ventilaţie cam tot atât. A avut nevoie de 9 luni de zile pentru designul garajului şi alte 9 luni pentru a-l construi.

masini

Pasiunea pentru maşini a moştenit-o de la unchiul său, dealer Chevrolet. A crescut printre maşini şi conducând multe atracţii pe patru roţi.

Prima sa maşină personală a fost un Camaro din 1968. Au urmat şi alte maşini, până s-a ajuns la ceea ce este astăzi în garajul său. Printre caii putere pe care îi deţine, Francis are un Plymouth Barracuda din 1970 convertibil cu motor de Dodge Viper ACR V10, la fel şi interiorul, un Chevrolet Malibu SS V8 cu 650 CP, un Pontiac Trans Am din 1978, tribut pentru „Smoky and the Bandit” ce stă la loc de cinste în colecţie.

Plymouth Barracuda

Plymouth Barracuda

Chevy

Chevrolet Malibu SS

Unele automobile sunt luate de la licitaţii, iar altele foste rable, recondiţionate.