Franks: Daca va creste salariul minim, se vor face mai putine angajari

De: Marian Andrei / 30.01.2012, 17:59
Franks: Daca va creste salariul minim, se vor face mai putine angajari
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, azi, ca Romania este din nou pe calea pozitiva, dar ca urmeaza alte provocari, fiind ca o nava iesita dintr-o furtuna, reparata, dar in zare se vede alta furtuna si este nevoie de conditiile necesare pentru a trece prin ea.

Seful FMI in Romania a aratat ca sunt si vesti bune si vesti proaste privind viitorul.

„S-a reintors cresterea economica, avem patru trimestre consecutive de crestere economica, se pare ca si ultimul trimestru din 2011 va reprezenta o crestere economica de 2,5%, mai mult decat estimasem si ne asteptam ca si in 2012 sa fie o crestere pozitiva. O veste proasta este insa ca aceasta crestere este insuficienta pentru a imbunatati standardul de viata al romanilor„, a subliniat Franks.

In ceea ce priveste salariul minim, seful FMI a spus ca daca acesta va creste automat angajatorii vor face mai putine angajari, iar angajarile trebuie incurajate, astfel incat trebuie gasit un echilibru.

In opinia sefului FMI in Romania sunt inca probleme foarte mari care impiedica cresterea, pentru revenire. Astfel, locurile de munca sunt insuficiente fata de nevoile romanilor, fiind inregistrate foarte mari probleme in domeniul tinerilor si a celor mai in varsta.