Franța – Elveția 5-2. Demonstrație de forță a „cocoșilor galici”

Apropo.ro / 21.06.2014, 00:13
Franța - Elveția 5-2. Demonstrație de forță a
Naționala de fotbal a Franței a pus în scenă o evoluție remarcabilă în confruntarea cu Elveția, de vineri seară, "cocoșii galici" impunându-se, cu 5-2, împotriva celeilalte echipe cu pretenții din Grupa E.

Franța a început în forță meciul de la Salvador și conducea deja cu 2-0 în minutul 18, grație golurilor marcate de Giroud și Matuidi. Elvețienii au plătit tribut jocului deschis, dar, chiar și așa, au încercat să evolueze la un nivel cât mai înalt, astfel că au neglijat defensiva.

A rezultat un joc pe contre, în care ambele formații și-au creat ocazii de a marca, dar în care francezii au fost mai eficienți, cel puțin până spre final. În minutul 32, Franța a fost la un pas de 3-0. Benzema a executat un penalty, Benaglio a respins în lateral, mingea a sărit la Debuchy și reluarea acestuia a nimerit bara.

Francezii nu au mai greșit țintă în minutul 40, când au scăpat pe contraatac și au făcut 3-0 grație reușitei lui Valbuena. Recitalul Franței a continuat și după pauză, când Benzema și Sissoko au ridicat scorul la 5-0, iar Benaglio, goalkeeperul Elveției, a limitat proporțiile scorului în câteva momente cruciale.

Pe final, Franța a luat piciorul de pe accelerație și a permis Elveției să reducă din diferență. Dzemaili și Xhaka au punctat pentru Elveția. În prelungiri, Benzema a marcat golul de 6-2, dar reușita sa a fost anulată aiurea de centralul olandez Bjoern Kuipers, care a fluierat finalul partidei înainte ca mingea să intre în plasă.

Franța – Elveția s-a încheiat 5-2 și francezii au câștigat, practic, Grupa E, grupă în care Elveția are de tras din greu dacă vrea să-și consolideze locul 2 în ultima etapă.

În primul meci disputat vineri seară, la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, Costa Rica a produs o nouă surpriză uriașă reușind să se impună, cu 1-0, împotriva Italiei. Și cum, în prima etapă, costaricanii s-au impus, cu 3-1, împoriva Uruguaiului, este foarte posibil ca micuța echipă antrenată de Jorge Luis Pinto să câștige o adevărată grupă a morții, deși erau considerați, de departe, outsideri.

Rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia le găsiți AICI.

Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia îl găsiți AICI.