Franța: Ikea a primit scrisori de amenințare

De: Marian Andrei / 29.05.2013, 10:30
Franța: Ikea a primit scrisori de amenințare
Filiala franceză a grupului suedez Ikea a primit scrisori de amenințare, în care i s-au cerut donații importante în cadrul unor acțiuni de binefacere, altfel riscând represalii începând de marți

„Acest șantaj încearcă să aducă atingere imaginii întreprinderii”, denunță conducerea gigantului în domeniul mobilierului, amintind că Fundația Ikea a oferit 82 de milioane de euro pentru diferite proiecte organizate la nivel mondial în 2012.

Atât grupul suedez, cât și anchetatorii au luat „în serios” ultimatumul, a anunțat o sursă apropiată dosarului. Scrisorile de amințare sunt semnate de „Franck Steel” și „Robin Wood” de pe o adresă pariziană inexistentă, a confirmat sursa.

În 2011, mai multe magazine Ikea au fost ținta unor amenințări cu mici dispozitive explozive, ca de exemplu ceasuri-capcană, în Belgia, Franța, Olanda, Cehia și Germania.

Cei care au comis aceste fapte atunci cereau șase milioane de euro. Doi polonezi au fost arestați în octombrie același an, în nord-vestul Poloniei. Ei au recunoscut faptele.

Filiala franceză a grupului Ikea se află deja în centrul unui scandal de supraveghere ilegală a salariaților și clienților, care s-a declanșat în februarie 2012 în urma unor dezvăluiri ale publicației Le Canard Enchaîné.