Franța: Vedetele protestează împotriva penalizării clienților prostituatelor

De: Marian Andrei / 18.11.2013, 14:15
Franța: Vedetele protestează împotriva penalizării clienților prostituatelor
Zeci de celebrități din Franța, printre care actrița Catherine Deneuve și cântărețul Charles Aznavour, au semnat o petiție, publicată sâmbătă în mass-media, împotriva unei propuneri de lege care vizează penalizarea clienților prostituatelor.

Propunerea de lege care a stârnit protestul va fi examinată de Adunarea Națională pe 27 și 29 noiembrie și prevede sancționarea persoanelor care recurg la serviciile unei prostituate cu o amendă de 1.500 de euro – o sumă care va fi dublată în caz de recidivă.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

„Fără să susținem, nici să promovăm prostituția, refuzăm penalizarea persoanelor care se prostituează și a celor care au apelat la serviciile lor și solicităm deschiderea unei adevărate dezbateri fără o prejudecată ideologică„, se afirmă în textul redactat de cântărețul Antoine și semnat de 60 de persoane, printre care se numără navigatoarea Florence Arthaud, cântăreața Line Renaud, rockerul Jacques Higelin, cineastul Claude Lanzmann și fostul ministru socialist al Culturii, Jack Lang.

O lege și mai aspră nu va face decât să trimită persoanele care fac această meserie și mai adânc în clandestinitate„, a spus Antoine. „Noi suntem cu toții de acord pentru ca Guvernul să lupte contra a tot ce reprezintă prostituție sub constrângere„, a adăugat Antoine.

Propunerea de lege depusă de deputații socialiști a fost deja ținta unei alte petiții, intitulate „Touche pas à ma pute” („Nu te atinge de prostituata mea”), semnată de mai multe persoane, inclusiv de scriitorul Frédéric Beigbeder, care a stârnit polemici intense. „Considerăm că fiecare are dreptul de a-și vinde farmecele în mod liber – și chiar să îi placă acest lucru. Și refuzăm ca deputații să redacteze norme ce vizează dorințele și plăcerile noastre”, se afirmă în acea petiție.