Fratii Becali si Popescu, membri ai unei grupari de crima organizata? (Jurnalul National)

Apropo.ro / 19.12.2008, 17:29
Fratii Becali si Popescu, membri ai unei grupari de crima organizata? (Jurnalul National)
In spatele transferurilor intermediate de fratii Becali si Gica Popescu se afla o adevarata retea internationala cu legaturi suspecte cu grupari de crima organizata, scrie Jurnalul National.

O ampla ancheta a Jurnalului National, bazata pe rechizitoriul intocmit de procurori in cazul enuntat, pe descoperirile a doi judecatori francezi care instrumenteaza un caz similar in Hexagon, dar si pe investigatiile unei echipe de jurnalisti romani si bulgari, dezvaluie ca in spatele transferurilor intermediate de fratii Becali si Gica Popescu se afla o adevarata retea internationala cu legaturi suspecte cu grupari de crima organizata din Bulgaria si America de Sud.

Rechizitoriul intocmit de procurorii romani in afacerea transferurilor ofera o imagine clara a circuitelor financiare, ce includ firme din Olanda si Insulele Virgine Britanice, folosite de grupul Becali pentru a evita plata taxelor. Insa autoritatile romane, la fel ca si autoritatile din alte tari, nu reusesc sa vada dincolo de actorii locali.

Conexiunea dintre Minguella si transferurile romanesti poate fi gasita si prin intermediul unei anchete referitoare la transferuri care se desfasoara in Franta. Renaud Van Ruymbeke si Francoise Desset sunt doi judecatori francezi care instrumenteaza o investigatie referitoare la transferul jucatorului brazilian Christian Correa Dionisio de la Paris Saint Germain la Girondin Bordeaux.

Mai multe detalii despre transferurile fotbalistilor romani, pe Jurnalul.ro.

Foto: MediafaxFoto