Fraţii Moroşanu au câştigat proba de imunitate: vor fi doar turişti în următoarea etapă din Vietnam

De: Cristiana Trifu / 20.02.2018, 11:45
Fraţii Moroşanu au câştigat proba de imunitate: vor fi doar turişti în următoarea etapă din Vietnam
Vedetele au încheiat deja prima treime din ,,Drumul Dragonului”, dar aventura de 5000 de kilometri pe teritoriul asiatic este departe de a se fi încheiat. Ediţia de luni seară a emisiunii ,,Asia Express” i-a trecut pe concurenţi prin toate stările, de la agonie, la extaz, de la siguranţă, la imprevizibil, pentru că cel mai dur reality show continuă să fie un test al limitelor. Dorian Popa a cedat fizic cãrând două rucsacuri de 25 de kilograme în spate, Vica Blochina a fost copleşită de proba imunităţii, iar Ionuţ Ghenu a găsit cu greu resurse de energie pentru a continua jocul în ploaie torenţială. Finalul cursei a fost de bun augur pentru fraţii Moroşanu, care şi-au adjudecat paşaportul către Laos şi avantajul de a nu participa la următoarele probe din Vietnam, dar şi pentru Dorian Popa şi mama sa, care în ciuda faptului că au ajuns ultimii nu au fost eliminaţi.

Aseară, vedetele au avut ocazia să cunoască o parte din cultura asiatică, iar localnicele din tribul vietnamez Flower Hmong nu au fost doar o încântare vizuală, ci şi un pion important în cursă. Fiecare femeie şi-a ales o echipă alături de care să concureze, apoi au plecat împreună către casa acesteia, fără să ştie că în acel loc vor avea de îndeplinit o probă a rapidităţii şi atenţiei. Testul a presupus ca fiecare echipă să recreeze ţinuta localnicei, dintr-o multitudine de haine colorate, ca mai apoi să demonstreze că pot fi nişte musafiri exemplari, în schimbul următorului indiciu. Pentru unii a fost mai uşor, iar pentru alţii mai greu, însă toţi cei 12 concurenţi au îndeplinit sarcina şi au plecat spre următorul punct de control, Ban Pho.

Ajunşi la şcoală, în provincia vietnameză, concurenţii s-au luptat cot la cot pentru un nou joc al amuletei. Miza de 1000 de Euro reprezintă un bonus după terminarea emisiunii, dar adevăratul avantaj primit de câştigători a oferit informaţii importante asupra strategiilor de joc. Pentru că fraţii Moroşanu au reuşit să înveţe cel mai uşor şi cel mai rapid un copil vietnamez şapte cuvinte în limba română şi au reţinut, la rândul lor, aceleaşi cuvinte în vietnameză, au câştigat proba. Prin urmare, au stabilit ordinea de plecare către următorul punct de control cu cele trei maşini disponibile, fără a dezvălui caracteristicele fiecăreia. Prima maşină, ce îi ducea pe concurenţi zece minute în direcţia opusă a fost ocupată de Dorian şi mama sa, iar a doua maşină, ce ducea echipele zece minute în direcţia bună de către Lora şi Ionuţ Ghenu, Liviu Vârciu şi Andrei Ştefănescu şi Ana cu Raluk. A treia maşină i-a avantajat pe fraţii Moroşanu, dar şi pe Vica cu Daniela Crudu cu transport în direcţia bună pentru douăzeci de minute. Deşi s-au încărcat pozitiv datărită copiilor, fraţii Moroşanu s-au aflat în mare dificultate în momentul în care au fost constrânşi să decidă ordinea plecărilor.

Echipele au continuat traseul, în direcţia bună, sau cea greşită, iar finalul zilei a fost dat prin staţie de către Gina Pistol. Concurenţii au fost nevoiţi să se oprească şi să îşi caute cazare şi o masă caldă, dar misiunea s-a dovedit a fi extrem de dificilă pentru că erau în vârful muntelui, în toiul nopţii. A fost cel mai dificil moment de până acum, iar temperaturile scăzute, oboseala şi nervii întinşi la maximum şi-au spus cuvântul. Ziua următoare a început dis-de-dimineaţă pentru o nouă probă, cea a imunităţii, care a oferit echipei câştigătoare un avantaj imens: un ,,paşaport” asigurat către următoarea ţară, Laos, şi posibilitatea de a nu participa la următoarele probe din Vietnam.

Provocarea fiecărei echipe a fost să găsească localnicele cu mâini albastre, să culeagă plantele cu care acestea lucrează, ca mai apoi să predea coşul încărcat cu frunze la punctul de control. Femeile sunt cunoscute în Vietnam pentru o particularitate: palmele indigo sunt date de culoarea plantelor pe care le folosesc în a nuanţa textilele. Toate echipele au realizat importanţa acestei probe, dar rapiditatea şi dexteritatea au fost caracteristicile care au cântărit cel mai mult în câştigarea ei: ,,În momentul acesta noi trebuie să luptăm foarte tare pentru imunitate, căci orice ghinion ne poate scoate din concurs.”, afirma Lora. Pentru a doua oară, fraţii Moroşanu au fost prima echipă sosită în faţa Ginei şi astfel şi-au asigurat avantajul imens în faţa celorlalţi, imunitatea.

Finalul zilei din Vietnam a venit cu o veste bună şi pentru echipa pasibilă de eliminare, Dorian Popa şi mama sa. Deoarece cutia neagră a ascuns dragonul de culoarea verde, aceştia nu au fost eliminaţi, dar vor continua jocul cu un ,,handicap”- un şaman încârcat cu bagaje, care nu cunoaşte limba engleză. În aceastã searã, cel mai dur reality-show continuă pe Antena 1 cu alte probe dificile, care îi vor pune pe cei 12 concurenţi rămaşi în cursă în situaţii inedite. Adrenalină extremă, momente imprevizibile şi un test suprem al relaţiei dintre coechipieri, toate acestea într-o nouă ediţie Asia Express, de la ora 20:00.