Fregata Mărăşeşti – Bătrîna doamnă a Marinei militare

Apropo.ro / 02.06.2008, 00:00
Fregata Mărăşeşti – Bătrîna doamnă a Marinei militare
În ediţia din 8 iunie a emisiunii ”Te vezi la Ştirile PRO TV”, Cristian Tabără urcă la bordul uneia dintre cele mai puternice nave de luptă ale României – fregata Mărăşeşti, nava-amiral a marinei militare, pentru o călătorie în largul Mării Negre alături de profesioniştii Forţelor Navale.

Fregata Mărăşeşti, ”bătrîna doamnă” a flotei româneşti ajunsă, la vîrsta respectabilă de 22 de ani, a fost ”năşită” chiar de Ceauşescu. Considerată iniţial crucişător, apoi reclasificată ca distrugător, nava ”Mărăşeşti” a fost încadrată din 2001 în clasa fregate.

Aproximativ 229 de persoane, printre care şi două femei, forfotesc la bordul acestei nave, fiecare urmărindu-şi atribuţiile sale specifice. În mijlocul acestora a descoperit Cristian Tabără ce înseamnă o zi din viaţa oamenilor care, îmbarcaţi pe fregata ”Mărăşeşti”, pornesc zilnic în misiuni dintre cele mai diverse. Fie că este vorba despre misiuni umanitare, de activităţi de diplomaţie navală, sau, pe timp de conflicte militare, despre căutarea şi lovirea submarinelor, fregata ”Mărăşeşti” poate spune că a văzut multe şi are multe de povestit.

Te vezi la Ştirile PRO TV
duminică, 13.15, PRO TV