FRF si LPF sesizate de CNA

Apropo.ro / 07.04.2004, 09:17
FRF si LPF sesizate de CNA
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a transmis, marți, Federației Române de Fotbal (FRF) și Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cîte o scrisoare prin care se sesizeaza "sloganurile rasiste" și "manifestarile obscene" din timpul transmisiunilor în direct a

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a transmis, marți, Federației Române de Fotbal (FRF) și Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cîte o scrisoare prin care se sesizeaza „sloganurile rasiste” și „manifestarile obscene” din timpul transmisiunilor în direct a meciurilor din campionatul național.

Redam integral conținutul scrisorii, aprobata, marți, în ședința publica a CNA:

„Art. 40 din Legea audiovizualului nr.504/2002 interzice «difuzarea de programe care conțin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie, naționalitate, sex sau orientare sexuala». De asemenea, atît Legea audiovizualului, cît și unele decizii ale CNA, în special Decizia nr.57/2003 privind protecția minorilor, interzic în anumite intervale orare de timp, manifestarile obscene.

Consiliul a constatat, cu prilejul transmisiilor în direct a meciurilor din campionatul național de fotbal sau Cupa României, existența unor sloganuri rasiste, îndreptate în special împotriva rromilor, dar și a unor manifestari obscene, care violenteaza bunul simț, idea de fair play, de competiție, putînd în același timp sa afecteze publicul minor.

În aceasta situație, CNA va roaga sa luați de urgența masurile necesare pentru a impiedica orice manifestare rasista sau obscena în timpul transmisiilor în direct a meciurilor din Campionatul Național de Fotbal.

În cazul în care astfel de manifestari vor continua, vom solicita posturilor de televiziune sa nu mai transmita aceste meciuri”.

Mediafax