FRF va înainta protest la FIFA daca Mutu va fi amendat de Chelsea

Apropo.ro / 08.10.2004, 10:00
FRF va înainta protest la FIFA daca Mutu va fi amendat de Chelsea
Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca va înainta un protest la FIFA în cazul în care atacantul Adrian Mutu va fi amendat de clubul Chelsea, deoarece a raspuns convocarii la echipa naționala, fara acordul gruparii engleze. "Vom înainta un protest la

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca va înainta un protest la FIFA în

cazul în care atacantul Adrian Mutu va fi amendat de clubul Chelsea, deoarece a raspuns convocarii la echipa naționala, fara acordul gruparii engleze.

"Vom înainta un protest la FIFA, deoarece regulamentul impune cluburilor ca jucatorii sa fie prezenți la convocare, chiar daca sînt accidentați. Nu știu de ce au facut așa ceva, pentru ca prea multa grija de el nu au avut în ultimul timp. Nu este normal ce se întîmpla, dar în situația în care se confirma, vom protesta, și cei de la Chelsea vor reveni asupra deciziei", a declarat Sandu, la plecarea echipei naționale a României la Praga, în vederea partidei cu Cehia, din preliminariile CM-2006.

Cotidianul britanic "The Sun" a anunțat, miercuri, ca internaționalul român Adrian Mutu va fi amendat pentru ca a plecat la reprezentativa României fara acceptul gruparii Chelsea Londra cu aproximativ 120.000 de lire sterline (173.000 de euro).

Referitor la aceasta informație, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat ca, prin atitudinea sa, Mutu a dovedit ca are caracter și ca o posibila amenda de 120.000 de lire sterline nu are importanța prea mare pentru atacantul român.

"Ce conteaza la valoarea lui Mutu? Asta dovedește ca Mutu are caracter, iar faptul ca a venit la echipa naționala îl iarta de multe pacate. N-ar trebui sa-i plateasca federația amenda, pentru ca este saraca și nu are bani cît Mutu. Din cauza acestei amenzi, Mutu se face mult mai iubit în România. Cred ca asta este razbunare de oameni slabi și marunți. Parerea mea este ca Chelsea îl pregatește și vrea sa poata sa se desparta de el, facîndu-i o poza urîta pentru opinia publica", a menționat Dragomir.

Selecționerul Anghel Iordanescu a precizat ca nu se pune problema unei amenzi pentru Mutu, apreciind ca s-a ajuns într-o astfel de situație din cauza lipsei de comunicare între FRF și gruparea londoneza.

"Mutu nu va fi amendat, el s-a prezentat și intra în programul unui joc oficial, iar singurul care poate decide daca este accidentat este medicul echipei naționale, iar acesta a spus ca Mutu este apt de joc. Nu intra în discuție și nici nu se pune problema unei amenzi. Cred ca este vorba despre o confuzie, iar, în final, lucrurile se vor aranja, așa cum este și firesc. A fost o problema de comunicare între FRF și Chelsea și chiar între mine și Mourinho (n.r – antrenorul echipei Chelsea, Jose Mourinho)", a precizat Iordanescu.

La rîndul sau, atacantul Adrian Mutu a declarat ca nu este normal ceea ce se întîmpla.

"Cînd am venit aici mi-am asumat orice risc. Dorința de a juca pentru naționala este mult mai mare decît o amenda. Nu este normal ce se întîmpla, regulamentul FIFA spune ca trebuie sa ma prezint la naționala. Pentru mine nu conteaza aceasta amenda. Vom vedea ce va fi. Echipa naționala este ceva aparte și orice jucator ar fi în stare sa faca acest lucru. Am procedat astfel pentru ca așa am simțit și cred ca am ales cea mai buna soluție", a spus Mutu.

Atacantul român a declarat ca Chelsea nu trebuie sa-i dea o amenda pentru a-l determina sa plece.

"Sper ca tot raul sa fie spre bine. Chelsea nu trebuie sa-mi dea amenda ca sa plec. Daca voi fi amendat, eu o voi plati, cine sa o plateasca? Banii nu conteaza cînd este vorba de echipa naționala", a mai spus internaționalul român.

Adrian Mutu a menționat ca își dorește sa faca un joc bun la Praga și sa-și ajute echipa sa cîștige meciul cu Cehia.

Legat tot de posibila amendare a lui Mutu, jucatorul echipei Șahtior Donețk, Flavius Stoican, a precizat ca "120.000 de lire sterline reprezinta un preț mare pentru echipa naționala".

"Nu cred ca eu puteam sa iau o asemenea amenda. Mutu a facut un gest frumos pentru naționala. Ne bucura acest lucru și cred ca toata lumea este mulțumita de el. Este urît ce a facut Chelsea. Atît timp cît jucatorul este în plenitudinea forțelor, trebuiau sa-i dea drumul fara nici un fel de scandal. Nu știu daca au ceva cu românii, dar s-ar parea ca ne pun bețe în roate", a spus Stoican.

Cosmin Barcauan a declarat, la rîndul sau, ca ar fi venit la echipa naționala, indiferent de valoarea amenzii.

"Totuși, nu cred ca se va ajunge la o asemenea amenda. Sînt sigur ca vor discuta și vor ajunge la o înțelegere. Oricum, daca ar fi nevoie am putea pune bani toți jucatorii, cei de la echipa naționala și federația, toata lumea pentru ca Mutu merita. Este un jucator important și sînt sigur ca o va demonstra la Praga", a menționat jucatorul formației Șahtior Donețk.

Împreuna cu lotul de seniori a plecat în Cehia și echipa naționala de tineret, în vederea meciului cu selecționata ceha, din preliminariile Campionatului European din 2006.

Întrebat ce parere are despre situația lui Mutu, componentul echipei naționale de tineret, Gabriel Tamaș, a declarat: "Daca aș fi avut banii lui Mutu, aș fi venit chiar daca îmi interzicea antrenorul. Îmi asumam riscul unei amenzi. Nu mi se pare normal, pentru ca naționale este mai presus decît echipa de club și jucatorii trebuie lasați sa vina. Fara Mutu nu exista echipa naționala, o știe tot românul".

Mediafax