Fripturi de pui cu cocaină, descoperite de poliția nigeriană

De: Gabriela Voicu / 04.09.2012, 17:15
Fripturi de pui cu cocaină, descoperite de poliția nigeriană
Un nigerian care spera să se îmbogățească la pensie, după ani de muncă în afara țării natale, a încercat să transportre cocaină din Brazilia ascunzând-o în fripturi de pui.

Un mecanic nigerian, care a muncit din greu în Brazilia mai mult de șase ani a sperat să se îmbogățească printr-o metodă mai puțin ortodoxă, la întoarcerea în țara natală.

Vincent Chegini Chinweuwa a fost reținut la aerorportul din Lagos după ce autoritățile nigeriene au descoperit asupra lui 2.6 kg de cocaină, adusă din Sao Paulo.

Drogurile fuseseră înfășurate în staniol, sub forma unor pachete asemănătoare ouălor, și îndesate în pui întregi prăjiți.

„Acesta a fost un fel de plan al său pentru pensionare”, a declarat Mitchell Ofoyeju, purtător de cuvânt al National Drug Law Enforcement Agency.

Fripturi cu cocaină

Acest caz ar putea „spăla” imaginea Agenției, după ce anul trecut autoritățile au arestat o vedetă nigeriană, pe nume Baba Suwe. Acesta fusese reținut pentru mai mult de trei săptămâni, deoarece la un control cu scanare au fost depistate asupra sa ceea ce polițiștii au crezut ca erau droguri. Bărbatul nu transporta, însă, narcotice, iar agenții au fost nevoiți să-l despăgubească pentru această eroare, cu 165.000 de dolari.

Nigeria este un punct important de tranzit pentru transportatorii de droguri care traversează din America Latină spre Europa sau America, însă modernizările recente ale sistemului de monitorizare au făcut ca infracțiunile de acest gen să scadă.

În alte cazuri, polițiștii nigerieni au găsit cocaină în sandvișuri, în lenjeria intimă sau sub perucile unor pasageri și chiar în incărcatorul telefonului mobil sau în stetoscop.