Frizerul care tunde legat la ochi (Video)

Apropo.ro / 21.02.2013, 18:00
Frizerul care tunde legat la ochi (Video)
Te-ai lăsa pe mâna lui? Ai avea încredere într-un tip legat la ochi să te tundă așa cum îi ceri?

Oleg Maksakov este un frizer din Sevastopol, Ucraina, ce are un mod unic de a-și tunde clienții: o face legat la ochi, ba chiar poate folosi două foarfece în același timp.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Majoritatea clienților săi sunt îngrijorați când ajung pe scaunul său știind cum anume lucrează. Majoritatea dintre ei recunosc teama pe care o au față de posibilitatea de a li se ciunti urechile sau altceva, într-un moment de neatenție, mai ales că Oleg nu vede cu ochiul liber.

Practică această meserie de peste 10 ani, așa că mâna îi este formată și tocmai așa se explică acoperirea ochilor în timpul procesului.

M-am legat la ochi pentru că am vrut să-mi testez calitățile. Este ca un fel de meditație. Fiecare tunsoare este pentru mine extremă. Am de-a face cu diferite texturi de păr, oameni diverși, totul este altfel de fiecare dată„, spune Oleg.

Vestea despre modul în care tunde s-a răspândit rapid în Sevastopol, însă prima persoană care a avut încredere să se lase pe mâinile sale, atunci când era legat la ochi, a fost mama sa.

Oleg Maksakov și-a descoperit talentul pe când avea 10 ani. A început cu păpușile din casă. A început să imite frezuri ale vedetelor de la televizor. Una dintre celebritățile pe care le-a copiat a fost Arnold Schwarzenegger în „The Terminator”.

Și-a perfecționat abilitățile pe parcursul școlii militare, în Saint Petersburg, unde a realizat că asta îi va fi meseria.

Tehnica tunsului legat la ochi a învățat-o studiindu-l pe Leonardo Da Vinci. Când își tundea mama, Oleg obișnuia să se mai uite la televizor. Ulterior a încercat să țină ochii închiși, lăsând atenția pe seama urechilor.

La salonul la care lucrează tunde normal, dar mai există și clienți care vor să trăiască momente de suspans.