Frontierele externe ale UE ar putea fi apărate cu polițiști din toate statele

De: Marian Andrei / 15.05.2012, 09:55
Frontierele externe ale UE ar putea fi apărate cu polițiști din toate statele
Posibilitatea creării unor structuri comune formate din specialiști pe probleme de frontieră din statele membre ale UE a fost luată în discuție ieri la întâlnirea ministrului de Interne, Ioan Rus, cu o delegație de oficiali francezi.

Măsura „este de natură să elimine eventualele suspiciuni de corupție din partea oricărui stat membru al UE”,  și ar crea o mai mare competitivitate și responsabilizare în materie.

Ministrul Ioan Rus a mai arătat că „partea română a implementat toate proiectele pentru securizarea frontierei externe, România îndeplinind, în acest moment, toate criteriile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen”, se arată în comunicatul MAI.

Ioan Rus declarase pe 13 mai, la Alba Iulia, că România și-a îndeplinit obligații „din punct de vedere tehnic” pentru aderarea la Spațiul Schengen, iar faptul că țara nu face parte „din club” duce la pierderi economice și sociale.

Liderii statelor UE au hotărât, la 1 martie, să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spațiul Schengen a României și Bulgariei, potrivit un proiect de declarație finală pentru summitul UE de la Bruxelles.