Fructele mentin tenul sanatos

Apropo.ro / 10.12.2007, 16:32
Fructele mentin tenul sanatos
Ce femeie nu isi doreste un ten curat si sanatos, astfel incat sa nu-ti dai seama de varsta?

Ce femeie nu isi doreste un ten curat si sanatos, astfel incat sa nu-ti dai seama de varsta? Rafturile sunt pline de creme care promit ca rezultatele sunt mai repede vizibile decat iti imaginezi, dar s-a gandit cineva ca exista produse care ar intrece orice crema cu colagen sau Q10?

Consumati fructe deoarece stiti ca sunt sanatoase si au vitamine, deci va fac bine. Ei bine, de acum va trebui sa impartiti fructele cumparate pentru ca vom prepara masti pentru ten. Orice este natural este sanatos. Asadar nu mai stati pe ganduri si incercati si voi acasa, macar o data. Asta nu inseamna ca renuntati si la cele din magazine.

Merele

O cana de suc de mere in apa calda iti catifeleaza si iti curata pielea.

Daca ai cearcane paseaza marul si amesteca-l cu un cartof fiert. Aplica pe zona afectata 10 – 20 de minute, apoi clateste.

Pentru o masca ce exfoliaza tenul: ia un mar fara coaja copt si amesteca-l cu o lingura de ovaz, una de smantana si una de miere. Dupa zece minute clateste.

Lamaia

Lamaia are proprietatea de a calma pielea. Vrei un exfoliant: Taie o lamaie pe jumatate, inmoaie in zahar si fa miscari circulare pe fata. Clateste apoi. Astfel, curata, catifeleaza si lumineaza tenul.

Bananele

Au proprietatea de a hidrata tenul in profunzime. Paseaza o banana si aplic-o apoi pe fata. Dupa 15 minute clateste-te bine.

Riduri: Mix: 1 banana, 1 lingura de miere, 1 lingura de smantana. Dupa aproape o jumatate de ora clateste.

Trebuie sa stim ca:

-apa minerala este foarte buna pentru ten, de aceea se recomanda sa te clatesti cu ea;

-apa rece mentine vitalitatea tenului. Nu plange ca abia te-ai trezit si ca nu poti sa folosesti apa rece, treci peste asta. Nu trebuie sa fie nici gheata, dar cu cat mai rece cu atat mai bine…stii de recomandarea cuburilor de gheata…

-cuburile de gheata: maseaza tenul cu miscari circulare, pune sangele in miscare si catifeleaza tenul.