Frumuseţe pe muchie de cuţit

Apropo.ro / 11.05.2009, 00:19
Frumuseţe pe muchie de cuţit
Sîmbătă, 9 mai, la ”Frumuseţe pe muchie de cuţit”, coşmarul s-a trans­format în vis frumos pentru o femeie care s-a luptat cu cancerul.

Camelia Bizadea a fost diagnosti­cată în urmă cu doi ani cu cancer la sîn şi după nenumărate analize şi trata­men­te a suferit o mastectomie la sînul drept. Ajutorul pentru ea a venit din partea emisiunii ”Frumu­seţe pe muchie de cuţit”. Camelia se simte acum întreagă, iar atunci cînd se priveşte în oglindă vede o femeie frumoasă şi încre­zătoare. Pe toată perioada transfor­mării, cînd femeia a stat departe de casă şi de cei dragi, ea şi-a notat într-un jurnal toate gîndu­rile, trăirile, emoţiile, toate scrise în culori diferite care corespund unei stări de spirit: roşu pentru starea de bine, verde şi albastru pentru starea de incertitudine, maro şi negru pen­tru stările de rău şi galben pentru a-şi exprima singurătatea.


Din jurnalul Cameliei Bizadea

10.03 – Ziua dinaintea primei operaţii ”Mă rog la bunul Dumnezeu să orînduiască cum ştie el mai bine lucrurile, căci, după atîta suferinţă, aş avea nevoie de puţină lumină în viaţa mea, de un licăr de speranţă, încredere, de dragoste pentru viaţă. Este 1.30 noaptea. O ultimă baie, o ultimă privire spre partea goală a sînului. Mă gîndesc încă o dată la copiii mei, care dorm la ora asta. Le trimit un sărut pe obraji, îi iubesc tare mult”. 23.03 – La 12 zile după operaţie ”E luni, a 13-a zi în spital, o zi groaznică, pentru că azi mi-au scos aţele şi mi-au injectat prima cantitate de ser în sîn. Dureros, dar a trecut. Cum, de altfel, totul va trece, însă durerile nu le voi uita niciodată”. 16.04 – Camelia a scris rîndurile acestea şi pe oglinda din cameră, care este acoperită cu hîrtie, pentru că nu are voie să se privească decît la finalul transformărilor: “Nici nu mai ştiu de cît timp sînt aici / Aşa cum nu ştiu cît timp voi mai sta / Dar ştiu că fiecare zi ce-n urmă las / M-apropie mai mult de ziua cînd voi radia“.

Un tînăr vrea să scape
de defectele din naştere

Sîmbătă seara, pe 16 mai, Victor Slav prezintă încă două poveşti de viaţă impresionante. Indira Toderel are 42 de ani, este din Tg. Mureş şi lucrează ca ofiţer M.A.P.N. Este căsătorită şi are o fată de 17 ani. Deşi are o familie fru­moa­să, femeia nu are deloc încredere în sine şi spune că se simte bătrînă. Îşi urăşte nasul, este complexată şi suferă enorm din pricina înfăţişării. Tocmai de aceea, de cînd se ştie, s-a ferit de ceilalţi oameni şi a evitat în special întîlnirile cu băieţii, pentru că avea senzaţia că celor din jur le este ruşine să se afişeze cu ea. La ”Fru­museţe pe muchie de cuţit”, Indira speră să aibă parte de transfor­marea fizică pe care şi-o doreşte de atîta timp.

Cu aceeaşi speranţă în suflet vine la ”Frumu­seţe pe muchie de cuţit” şi Costeluş Mocanu, un tînăr de 20 de ani din Galaţi, cu care viaţa nu a fost deloc generoasă. Băiatul s-a născut cu o malformaţie congeni­tală care a făcut ca, în timp, nasul lui să crească strîmb, cu o vizi­bilă deviaţie de sept şi o cocoaşă ines­tetică. Din această cauză, respi­raţia i-a fost îngreunată, fiind nevoit să respire mai mult pe gură. Ca ur­mare, canalele nazo-lacrimale s-au blocat şi a început să lăcrimeze din ce în ce mai mult. Pe lîngă aceste pro­­bleme, Costeluş are un grav de­fect şi la ochi, el neputînd să îşi des­chidă pleoapele la capacitatea lor maximă şi avînd astfel un cîmp vi­zual mai restrîns decît ceilalţi oa­meni. “Frumuseţe pe muchie de cuţit” i-a întins o mînă şi îi va oferi şansa de a-şi împlini visul de-o viaţă.

Frumuseţe pe muchie de cuţit SÎMBĂTĂ, 20.30, PRO TV