Fuego, fascinat de Florenta

Apropo.ro / 28.07.2004, 11:00
Fuego,  fascinat de Florenta
Întors recent din Italia, unde a onorat invitația Fundației Romane La popasul cu dor de a canta în Florența, cu scopul de a strange fonduri pentru Spitalul Ginecologic Bega din Timișoara, Fuego ne-a dezvaluit cateva dintre frumusețile meleagurilor italiene. Fiind de

Întors recent din Italia, unde a onorat invitația Fundației Romane La popasul cu dor de a canta în Florența, cu scopul de a strange fonduri pentru Spitalul Ginecologic Bega din Timișoara, Fuego ne-a dezvaluit cateva dintre frumusețile meleagurilor italiene.

Fiind de mic copil un împatimit al calatoriilor și vacanțelor, tanarul interpret a primit cu multa bucurie invitația de a participa la acest eveniment caritabil și, chiar daca nu a avut foarte mult timp la dispoziție, nu a plecat acasa fara sa viziteze cateva locuri interesante din Florența.

Loc de pornire al Renașterii, orașul Firenze (Florența) a moștenit o bogata tradiție artistica și culturala, un adevarat festival al operelor lui Michelangelo, Boticelli și Giotto. Literatura orașului, înca legata de Dante, îi încurajeaza pe florentini sa pretinda ca vorbesc și scriu limba italiana în forma ei cea mai pura, iar imensa moștenire culturala se poate vedea în numeroasele muzee, galerii de arta și în arhitectura care îmbraca strazile înguste ale orașului.

Situat în frumoasa vale a raului Arno și îndeajuns de compact pentru a fi explorat la pas, orașul Florența este alegerea clasica a oricarui turist îndragostit de arta și frumos. Numarandu-se printre aceștia, Fuego nu a ratat nici o ocazie de a se lasa impresionat de atracțiile locului. Prima care i-a atras atenția a fost catedrala Santa Maria del Fiore, supranumita și Domul din Florența – cea mai mare biserica din Europa și o construcție ce domina cerul Florenței.

Situata la nord de Piazza Signoria (inima civica a orașului), construcția catedralei a început în stil gotic, dar, mai tarziu, pictorii și sculptorii vremii au ajuns la concluzia ca goticul nu va mai fi mult timp în voga și au decis sa dea noii lucrari forme romane, incluzand cupola octogonala de 42 m, construita de Filippo Brunelleschi.

Un alt monument care l-a impresionat pe artist a fost David, statuia lui Michelangelo, a carei copie poate fi admirata 24 de ore din 24 în Piazza Signoria și în Piața Michelangelo, originalul fiind expus la Galleria dellÂ’Accademia, alaturi de alte lucrari importante ale renumitului artist. Însa locurile care l-au fascinat cel mai tare pe Fuego raman Muzeul Carabinierilor, care gazduiește cele mai vechi mașini de razboi și statuia mișcatoare a Giocondei, cu care artistul a facut cateva fotografii, de care este mandru.

Alte locuri din Florența, despre care artistul spune ca merita sa fie vazute, sunt: Ponte Vecchio – un splendid pod din piatra, cel mai vechi din oraș, ale carui povarnișuri sunt înca ticsite cu argintarii, giuvaergerii și aurarii, Piața San Lorenzo – gazduita de o uriașa cladire din fier și sticla, la al carei parter poți poposi pentru a te înfrupta din deliciile locului, Palazzo Pitti – fosta reședința a familiei Medici, care adapostește astazi importante muzee: Galeria de Arta Moderna, Muzeul de Argint și Galeria de Costume (de epoca) etc.

Dincolo de atracțiile turistice, pe parcursul șederii în Florența, pe care o considera „fascinanta”, Fuego a fost placut impresionat de oamenii și de specialitațile culinare ale locului: „Mi-au placut oamenii, pentru ca sunt ospitalieri și foarte vorbareți, și m-am îndragostit iremediabil de bucataria italiana. Spaghetele sunt delicioase, la fel și pizza diavola, pe care am savurat-o. Singura problema a fost ca, dupa mesele extraordinar de picante, trebuia sa beau litri întregi de apa”, declara vorbarețul interpret.

Marea „surpriza” a acestei calatorii au fost însa femeile care, spre marea mirare și dezamagire a cantarețului, n-au corespuns nici în cea mai mica masura cu italiencele din visele lui: „Auzisem ca italiencele sunt înalte, bine facute și foarte frumoase. În schimb, în cele cateva zile petrecute în Italia, nu am vazut nici o femeie frumoasa pe strada, fapt care m-a dezamagit total. Am ajuns la concluzia ca cele mai frumoase femei sunt tot romancele”, recunoaște artistul, amuzat.

Ca amintire de pe meleagurile florentine, Fuego și-a cumparat doua costume de in, cu semnaturi celebre, de care este foarte încantat și pe care le va purta în urmatorul lui videoclip: Vino iubito, piesa ce se afla pe albumul Despre iubire.