Fugu, peștele otrăvitor, „la liber” în Japonia

De: Marian Andrei / 18.05.2012, 13:00
Fugu, peștele otrăvitor,
După aproape 60 de ani de reglementare strictă a consumului peștelui otrăvitor fugu, primăria din Tokyo intenționează să renunțe la interdicția acestui aliment.

Din octombrie, restaurantele nu vor mai avea nevoie de o autorizație specială pentru a servi fugu, din cauză că anumite părți ale acestui pește conțin o otravă foarte puternică, tetrodoxina. Orice restaurant va avea dreptul de a propune vizitatorilor această delicatesă, dacă acesta va cumpăra peștele deja fără părțile otrăvitoare.

Statistica arată că 60% dintre oamenii care se otrăvesc cu fugu mor, însă acest lucru nu îi sperie pe iubitorii de senzații tari, care știu că o cantitate mică de otravă, păstrată în mâncare, stârnește o euforie ușoară.

Din 2000, în Japonia au murit 23 de persoane, care au mâncat acest pește.