Fulla Doll, versiunea libaneza a papusii Barbie (Poze)

Apropo.ro / 12.03.2009, 13:00
Fulla Doll a fost creata special pentru fetitele musulmane, pornind de la modelul papusii Barbie.

Fulla Doll a fost creata special pentru fetitele musulmane, pornind de la modelul papusii Barbie.

Prin realizarea acestei papusi s-a dorit satisfacerea nevoilor si dorintelor copilelor musulmane, dar pastrarea influentei unor factori precum traditia, cultura, familia si clasa sociala.

Fulla Doll a vazut lumina zilei in 2003 si a fost comercializata in majoritatea tarilor arabe. Aceasta papusa vine in contradictie cu mediatizata Barbie care este considerata model pentru fetitele din intreaga lume. Un articol din New York Times, aparut in 2005, relata despre vanzarile mari pe care le-a inregistrat Fulla Doll in Estul Mijlociu, fata de papusa Barbie.

Creatorii, New Boy Design Studios, au dorit ca aceasta papusa sa fie si pe placul parintilor, dar si un model pentru tinerele fete musulmane. La randul lor, parintii se declara multumiti ca in acest fel odraslele lor nu vor mai fi influentate de internet, televizor sau chiar alte jucarii "daunatoare".

Fulla nu este singura papusa creata pentru fetitele musulmane, printre ele aflandu-se si Razanne, Leen si Sara. Papusile musulmane poarta si hijab, care face parte din portul traditional musulman.

Fulla Doll

fulla

Fulla Doll

fulla

Barbie si Fulla Doll

barbie si fulla

Barbie

barbie

 

Foto: dinarstandard.com; my-barbie