Topul celor mai urate vedete ale planetei (partea a II-a)

De: Manuela Stoicescu / 28.02.2008, 13:25
E timpul sa aflam care sunt ocupantii locurilor de cinste in clasamentul nostru, personajele care s-ar descurca de minune in orice "horror flick".

Cele mai multe persoane carora soarta si celebritatea le-au suras sunt adevarate “icoane” ale stilului, frumusetii sau, cel putin, ale rafinamentului. Tocmai aceste trasaturi le-au adus in centrul atentiei sau in binecunoscutele topuri intocmite de “People”. Ii avem drept exemple pe Angelina Jolie, Katie Holmes, George Clooney, Scarlett Johansson sau Julia Roberts.

La polul opus se afla insa personaje care s-ar descurca de minune in orice “horror flick”, fara pic de machiaj si facand economie si la capitolul efecte speciale. Si acestea sunt, neindoielnic, la fel de expuse “ochiului public”, diferenta semnificativa constand in infatisarea care provoaca mai degraba atacuri de cord decat admiratie sau invidie.

E timpul pentru cea de-a doua jumatate, "uratii uratilor", ocupantii locurilor de cinste in top.

Ramasesem deunazi la locul 10, ocupat cu mandrie de Kelis, dupa ce numeroasele sale aparitii in public au facut fanii sa se intrebe daca nu cumva admira un barbat. Noroc cu make-up artistii si bogata gama de optiuni ale programelor de grafica.

Pe pozitia 9 in clasament il gasim pe fostul sot al Juliei Roberts, "simpaticul" Lyle Lovett. Dupa ce o lume intreaga s-a intrebat ce anume a vazut actrita la acest barbat sleampat, firav si clapaug, cuplul s-a destramat, dandu-le oamenilor posibilitatea sa respire usurati in ceea ce priveste sanatatea mintala a actritei.

Desi mai putin cunoscut pentru publicul roman, ocupantul locului 8 este cum nu se poate mai potrivit in topul nostru. Unul dintre cei mai faimosi muzicieni irlandezi, Shane McGowan este cu siguranta unul dintre cei mai urati oameni pe care ii veti vedea in a lifetime.

Urcam vertiginos catre primele pozitii, insa pana atunci zabovim putin la locul 7. Catarat cu mandrie pe aceasta pozitie este Clint Howard, un actor pe care infatisarea schimonosita l-a ajutat in cariera. Nascut in 1959, Clint a jucat in EdTV, Apollo 13, Austin Powers si multe alte filme, fiind chiar recompensat cu premiul MTV pentru intreaga cariera. Ah, sa nu uitam! A fost casatorit de doua ori.

Pe locul 6 gasim inca un actor, si inca unul premiat si apreciat la nivel mondial. Marty Feldman – scriitor si comic printre altele – a devenit faimos in prima instanta pentru ochii sai bulbucati (acestia fiind, din nefericire, rezultatul unei boli foarte rare). Ca si in cazul precedent insa, acest defect i-a adus roluri in nenumarate filme – comedii in special dar si un loc onorabil in clasamentul de fata.

Locul 5 i-l acordam cu mandrie unui DJ extrem de talentat, care a facut un show de exceptie cand a venit in Romania. La fel de incontestabila precum maiestria sa este insa si "uratenia" lui recunoscuta mondial. Richie Hawtin – blond, ascutit, gay si "really bad looking".

Ajungem la locul 4, rezervat cuiva din industria cinematografiei: Michael Berryman, care a interpretat pana acum roluri de mutanti, monstri sau ucigasi, a putut fi vazut pe marile ecrane in seriale precum Star Trek, X-Files si multe alte productii horror/SF. La fel ca in cazul lui Marty Feldman, infatisarea sa ciudata se datoreaza unei maladii care impiedica dezvoltarea parului, unghiilor si dintilor.

Iata-ne ajunsi si la locul 3. Sa nu credeti ca l-am uitat pana acum pe Marilyn Manson. I-am rezervat doar un loc special, multumita aspectului sau cadaveric, ochiului albastru si buzelor sangerii. Artistul si-a completat intotdeauna lookul si cu ajutorul costumelor cel putin dubioase si aparitiilor scenice de-a dreptul sinistre.

Trecem la locul 2, unde, deloc surprinzator, il aflam pe Regele Pop-ului, omul care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Michael Jackson! Desi unul dintre cei mai prolifici si inzestrati artisti ai planetei, Michael si-a construit cu atentie un look extraterestru, nasul sau ajungand la fel de celebru ca purtatorul. Supus unor zeci de operatii estetice, Jacko a devenit ceea ce americanii numesc pe buna dreptate "a freak of nature".

Asteptarea ia sfarsit! Pentru "frumoasa" ocupanta a primului loc nu exista, credem, suficiente cuvinte in dictionar. Uitandu-ne la fotografie aproape ca ne ingheata degetele pe tasatatura iar ochii se inchid dintr-un reflex natural. Jocelyn Wildenstein, supranumita si "Mireasa lui Frankenstein" este rezultatul unei obsesii nesanatoase pentru chirurgia plastica. Celebra chiar pentru hidosenia ei, Jocelyn a investit in actualul look peste 4 milioane de dolari din buzunarele sotului ei, bietul Alec Wildenstein.