Infidelitatea in cuplu

Apropo.ro / 21.01.2008, 13:16
Infidelitatea in cuplu
"Situatia in cuplu m-a determinat sa o fac", spun 1 din 7 persoane ca scuza a infidelitatii. Infidelitatea are diferite fete.

"Situatia in cuplu m-a determinat sa o fac", spun 1 din 7 persoane ca scuza a infidelitatii. Infidelitatea are diferite fete si stiluri. Cu totii suntem constienti de semnele de infidelitate: partenerul petrece timp in plus la servici, aparitia ei/lui brusca devine importanta, viata intima pierde teren. Sunt doar cateva semne ale infidelitatii. Ca sa nu incepi sa suferi de paranoia, retine ca 85% dintre femei cred ca partenerul care inseala are si dreptate, in timp ce doar 50% dintre barbati se gandesc ca partenera care inseala este corecta. In acelasi timp 37% dintre barbati admit infidelitatea, in comparatie cu 22% dintre femei.

Dar ce inseamna tehnic vorbind a insela sau infidel? Definitia este putin evaziva pentru ca difera de la persoana la persoana. De exemplu, in urma unui studiu realizat de infidelity.com, 46% din barbati cred ca relatiile pe internet inseamna infidelitate. Alte persoane pot trage o linie relatiei undeva in dreptul unui sex oral sau sarutari. Oamenii stiu in general cand se termina prietenia si incepe relatia. Anumite persoane au relatii foarte deschise, nu tin cont ca partenerul are o relatie intima cu altcineva, atat timp cat ii spune ca-l iubeste si revine acasa. Sunt pareri ca si a iesi cu cineva la un drink sau la o cina (de sex opus) poate insemna infidelitate.

Pentru a spune ca exista o alta relatie sa luam in seama trei elemente pe care relatia cu altcineva trebuie sa le aiba ca sa devina infidelitate:

Secrete

Daca unul din parteneri se intalneste cu altcineva, chiar daca pentru un drink sau la masa, fara a spune partenerului, suna a problema. Incepi sa te simti tradat, deceptionat.

Emotii interioare

Atunci cand o persoana are un confident de sex opus, vorbeste despre problemele in cuplu, balanta emotionala se distruge pentru ca prietenia devine mai puternica decat relatia propriu-zisa.

Atractia sexuala

Cel de-al treilea element este tensiunea sexuala sau atractia sexuala. Se intampla chiar daca persoanele in cauza nu se ating. Daca unul recunoase ca se simte atras de celalalt sau ca l-a visat ("te-am visat noaptea trecuta dar pentru ca sunt casatorit/a, nu s-a intamplat nimic"), creste puternic tensiunea sexuala creand fructul oprit in relatie.