Amy Winehouse si zece lucruri pe care nu le cunosteai

Apropo.ro / 16.06.2008, 13:00
La ce te gandesti cand pronunta cineva Amy Winehouse? La vocea ei? La coafura ei extravaganta ce iti aminteste de Marge Simpson?

La ce te gandesti cand pronunta cineva Amy Winehouse? La vocea ei? La tonalitatile ei? La coafura ei extravaganta ce iti aminteste de Marge Simpson sau ca nu poti trece peste faptul ca "au incercat sa o bage la dezintoxicare iar ea a spus nu, nu, nu…"?

Atat de controversata, Amy reuseste sa uimeasca pe toti obtinand premii peste premii muzicale. Amy a fost chiar subiect pentru cativa studenti de la Cambridge, carora li s-a cerut sa comenteze versurile melodiei "Love is a Losing Game" si sa faca o paralela intre aceasta si un poem al lui Sir Walter Raleigh.

Iata cateva lucruri pe care poate nu le cunosteai despre ea:

1. Amy a castigat o bursa la Scoala de Teatru "Sylvia Young", loc in care s-au scolit si alti mari muzicieni, dar pe care a onorat-o cu prezenta doar un an de zile, fiind apoi exmatriculata datorita piercing-ului si lipsei de disciplina.

2. Amy a lucrat ca si reporter in divertisment, dar a renuntat din plictiseala. S-a apucat apoi de jazz.

3. Bunica lui Winehouse a avut o relatie cu legendarul saxofonist Ronnie Scott (proprietar de club de jazz).

4. Amy are 11 tatuaje. Primul tatuaj facut este imprimat pe fund si o reprezinta pe Betty Boop.

Amy winehouse

5. Amy a declarat ca ii place sa se sarute cu femei, dar ca nu este lesbiana.

6. Amy a inregistrat un duet alaturi de Mutya Buena de la Sugababes pe un LP.

7. Cocktail-ul favorit al lui Amy este "Rickstasy": trei parti vodka, o parte Southern Camfort, o parte lichior de banane si o parte Bailey’s. Merge pe vorba: "stam jos si  bem pana incep sa cante pasarile".

8. Amy nu este fan Bono. Amy i-a adresat cuvinte jignitoare solistului formatiei U2 pe scena premiilor Q Awards, anul trecut, "Shut up! I don’t give a f**k". A fost vocea altei generatii…

9. Amy a scris versurile piesei "Rehab" din intamplare. In timp ce mergea pe strada alaturi de Mark Ronson, producatorul ei, discutand cu prietenii in privinta consumului ei de alcool, s-a oprit in loc si a exclamat: "Au vrut sa ma duca la dezintoxicare iar eu am spus nu, nu, nu". In replica, producatorul Ronson a intrebat-o ale carei piese sunt versurile, iar Amy i-a raspuns ca tocmai i-au venit in minte si ca doar se distra.

10. La varsta de 14 ani, Amy a consumat pentru prima data droguri si a inceput sa isi castige existenta.

Ce spun altii despre ea:

"The Guardian":

„Amy Winehouse suna precum ar fi cantat de o mie de ori in cluburi de jazz. Deci e o mare surpriza sa aflam ca are doar 19 ani si ca a fost crescuta in Londra. Fiind undeva intre Nina Simone si Erykah Badu, muzica lui Winehouse suna inocent si neingrijit. Interpreta sustine ca scrie textele melodiilor sale pe baza propriilor experiente, dar totusi ea face niste remarci rautacioase in melodiile Fuck Me Pumps si Stronger Than Me".

Site-ul Allmusic.com: "Winehouse aduce mult cu Macy Gray"

„In ciuda personalitatii sale, Winehouse este o vocalista excelenta, ea poseda atat putere vocala cat si subtilitate, dar si o comoditate in felul de a canta, calitate rareori intalnita la interpretele contemporane. Ceea ce au in comun Winehouse si Macy Gray este faptul ca in ambele cazuri, viata personala a artistelor nu le-a marcat nici macar un centimetru cariera muzicala".