Gheorghe Zamfir, in concert la Sala Palatului

Apropo.ro / 02.06.2008, 16:49
Gheorghe Zamfir, in concert la Sala Palatului
Sala Palatului este gazda concertului "Gheorghe Zamfir, Orchestra Simfonica din Cairo si Orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti"

Sala Palatului va gazdui sambata, 7 iunie, ora 19:00 Concertului Extraordinar "Gheorghe Zamfir, Orchestra Simfonica din Cairo si Orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti".

Spectacolul, al carui dirijor va fi maestrul Ovidiu Balan, este organizat de Fundatia "Pentru o Romanie Moderna" si de OMNIS Media.

Spectatorii vor avea ocazia sa asculte piese precum Nesun Dorma, Tarantella, Memories, Ciocarlia sau Dont’t cry for me Argentina, in interpretarea lui Gheorghe Zamfir si a unor interpreti de exceptie, romani si straini.

Autor a peste 300 de lucrari in stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental si simfonic, Gheorghe Zamfir a introdus naiul in toate stilurile si genurile muzicale si a revolutionat sunetul la scara mondiala- castigandu-si in acest fel respectul si elogiile celor mai mari muzicieni ai lumii.

Gheorghe Zamfir"Regele Naiului", asa cum este cunoscut Gheorghe Zamfir, a compus coloana sonora a celebrului film a lui Sergio Leone- "Once Upon A Time in America" sau soundtrack-ul din "Karate Kid". A fost invitatul Imparatesei Japoniei, al Papei Ioan Paul al II-lea si al multor sefi de stat si de guverne care l-au primit si ascultat cu veneratie.

Cu milioane de discuri vandute, concerte cu casa inchisa, elogii de care s-a bucurat în toate tarile lumii, artistul este si acum o veritabila marturie ca talentul, arta si profesionalism.

Gheorghe Zamfir s-a întors în România dupa Revolutie, desi putea fi “imparat” in orice tara din lume: “Am fost atras in curse politice de oameni care s-au folosit de numele meu. M-au omagiat, apoi parasit si m-au uitat” – spune muzicianul- “Am fost trist si dezamagit de ceea ce mi se întampla, dar mi-a trecut, caci imi vor ramane mereu naiul si publicul”.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care nu trebuie sa ratati acest concert.

Biletele se gasesc la Casele de Bilete ale Salii Palatului si Magazinul Unirea. Pret: 75 RON Categoria VIP, 50 RON Categoria I, 15 RON Categoria II si 10 Ron Categoria III.