„Restul e tacere”, un film care vorbeste despre… un film

De: Dragos Tanase / 03.03.2008, 17:52
Filmul "Restul e tacere" este cel mai scump si ambitios proiect din istoria cinematografiei romanesti post-decembriste.

“Restul e tacere”, cu Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu si Mirela Zeta in rolurile principale, este cel mai scump si ambitios proiect din istoria cinematografiei romanesti post-decembriste.

Filmul are drept subiect realizarea primului lungmetraj romanesc, “Independenta Romaniei”, iar in centrul actiunii il vedem pe Grig (Marius Florea Vizante), fiul unui foarte popular actor roman de la inceputul secolului trecut.

Visul lui Grig este acela de a realiza cel mai mare, cel mai lung, si cel mai spectaculos film facut vreodata.

Nebunul patron al artelor Leon (Ovidiu Niculescu), cel mai tipator si excentric proprietar funciar din tara devine finantatorul lui Grig.

Insa in mod succesiv, Leon, va deveni si protectorul, profesorul, tatal inlocuitor, partenerul tradator si dusmanul pe viata al lui Grig.

Ecranizare a unui scenariu premiat in concursuri internationale, castigand Trofeul Martin&Rossi pentru ,,Cel mai bun scenariu al anului”, in cadrul Festivalului International de Film Paris (1995) si Trofeul Hartley Merrill (second prize), “Restul e tacere” este un film care a asteptat aproape 20 de ani sa iasa la lumina.

Cum prima versiune a scenariului a vazut lumina inca din anul 1988, pe vremea cand Nae Caranfil se afla in Bruxelles la studii, a fost nevoie de 20 de ani pentru ca prodigioasa creatie a regizorului sa iasa pe panza.

Dupa ce vezi acest film, asteptam cronica ta de cinefil inrait!

Trimite urari de martisor prin Free Sms!