Thriller, preferatul publicului dupa 25 de ani

Apropo.ro / 09.02.2008, 12:01
Thriller, preferatul publicului dupa 25 de ani
Nimic nu poate inca sa egaleze performantele acestui album care a petrecut 37 de saptamani pe primul loc in topuri si s-a vandut in aproximativ 60 milioane de exemplare.

Albumul "Thriller", al lui Michael Jackson este inca cel mai bine vandut material discografic al tuturor timpurilor, la 25 de ani de la lansare.

Casa de discuri Epic (Sony-BMG) mentioneaza un total de 104 milioane de albume vandute, pe baza datelor vechi colectate de Guiness Book. Multi specialisti cred, insa, ca aceste cifre sunt exagerate si ca, de fapt, albumul a fost vandut in doar 50 – 60 de milioane de exemplare.

Indiferent de aceste estimari, faptul ca industria muzicala actuala sufera din cauza pirateriei face ca "Thriller" sa fie imposibil de egalat. "Thriller" este un album al superlativelor: a stat 80 de saptamani in Top 10 in SUA, dintre care 37 (neconsecutive) pe primul loc. Recompensat cu 27 de discuri de platina (27 de milioane de exemplare) in Statele Unite, "Thriller" este singurul album care a realizat cele mai mari vanzari timp de doi ani consecutiv (1983 si 1984).

Citeste mai multe despre cel mai faimos album al tuturor timpurilor pe Mediafax.ro