Functionarii publici, in greva japoneza

Apropo.ro / 18.02.2008, 11:18
Functionarii publici, in greva japoneza
Peste 65.000 de functionari publici afiliati la Sed Lex participa la o greva japoneza de doua ore, cerand elaborarea urgenta a hotararii privind avansarea functionarilor publici

Peste 65.000 de functionari publici afiliati la Sed Lex participa, luni, la o greva japoneza de doua ore, cerand elaborarea urgenta a hotararii privind avansarea functionarilor publici, a legii salarizarii unitare si negocierea grilelor de salarizare, a declarat, luni, Vasile Marica.

Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in zilele urmatoare sindicalistii vor hotari data grevei de avertisment si a grevei generale, care cel mai probabil vor fi organizate la sfarsitul lunii februarie, in functie de raspunsul Guvernului la solicitarile sindicalistilor.

In privinta hotararii privind avansarea functionarilor publici si a personalului contractual, liderul Sed Lex declara ca "Executivul este intr-o intarziere de zece luni".

Totodata, Marica sustinea ca numai o crestere salariala de 20 la suta poate permite elaborarea noii legi a salarizarii unitare a bugetarilor pe principii noi si o ierarhizare corecta a functiei publice.

Citeste mai mult la Mediafax