Funeriu vrea ca elevii sa cante imnul national al Romaniei o data pe saptamana

Apropo.ro / 08.09.2011, 09:36
Funeriu vrea ca elevii sa cante imnul national al Romaniei o data pe saptamana
Ministrul Educatiei doreste ca elevii sa intoneze imnul national, in institutiile de invatamant, o data pe saptamana.

Funeriu spune ca o astfel de masura ar fi binevenita, intrucat elevii ar constientiza mai mult importanta imnului national. „Eu cred ca ar fi binevenit deoarece am avea un alt simt al patriotismului. Dar nu vreau sa iau o decizie pripita. Sa vedem ce impact ar putea avea. Sa ne aducem aminte ca in comunism trebuia sa cantam imnul tot timpul si se demonetiza”, a spus Funeriu.

Daniel Funeriu spune ca va dezbate aceasta propunere in cadrul Ministerului Educatiei.

„Am cerut Institutului de Stiinte ale Educatiei, am facut o adresa prin care am cerut sa-mi prezinte o situatie comparativa, care este situatia in diferite tari ale Uniunii Europene si daca o astfel de masura nu ar fi binevenita o data pe saptamana, la inceputul saptamanii sa fie intonat imnul in fiecare clasa. Eu inclin sa cred ca n-ar fi o idee rea”, a declarat ministrul Funeriu, in cadrul unei emisiuni TV.

Ideea intonarii imnului national in scoli i-a venit ministrului in momentul in care presedintele Basescu a acordat distinctii unor elevi. Atunci, Funeriu a observat ca tinerii nu acorda suficienta importanta imnului national. „Am fost, trebuie sa recunosc, destul de neplacut surprins de lipsa de solemnitate cu care este tratat acest moment de catre elevii prezenti in sala”, a mai spus ministrul.