Furia rosie

Apropo.ro / 15.06.2007, 10:16
Furia rosie
Succesorul lui Ferrari F430 se afla deja în teste și va debuta pe piața la sfârșitul anului viitor. Pentru mult timp s-a speculat ca noul model va fi dotat cu un motor V10 pentru a face fața competiției dure din partea unor mașini precum Lamborghini Gallardo

Succesorul lui Ferrari F430 se afla deja în teste și va debuta pe piața la sfârșitul anului viitor.

Pentru mult timp s-a speculat ca noul model va fi dotat cu un motor V10 pentru a face fața competiției dure din partea unor mașini precum Lamborghini Gallardo sau Audi R8. Dar pentru ca regulamentul din Formula 1 a revenit la motoarele V8, aceasta configurație va fi pastrata și la noul model. Și pentru ca tot vorbim de Marele Circ, experiența acumulata de Ferrari în cea mai importanta competiție îi va ajuta pe ingineri sa mareasca turația maxima a motorului de la 9.500 la 10.000 de rpm.

Astfel, noua uzina de forța va dezvolta dintr-o cilindree de 4,5 litri peste 500 CP. În ceea ce privește designul exterior o idee ne putem face din pozele publicate de cei de la Worldcarfans, noul model fiind ticsit de orificii pentru racire, atât a frânelor cât și a motorului. Succesorul lui F430 va avea un design radical, posibilitatea de transmisie integrala, greutate redusa și un sistem de suspensie variabila ce va îmbunatați semnificativ manevrabilitatea.

ProMotor

Tags: