FURIOS şi IUTE – Nu încercaţi asta pe străzile Bucureştiului

Apropo.ro / 19.11.2007, 00:00
FURIOS şi IUTE - Nu încercaţi asta pe străzile Bucureştiului
În ciuda recenziilor deloc prietenoase, filmul a fost transformat de numărul mare de spectatori într-un blockbuster, fiind considerat de pasionaţii de viteză o adevărată injecţie cu adrenalină.

The Fast and the Furious este “vinovat” de succesul lui Vin Diesel, pe care l-a transformat peste noapte într-un actor de primă mînă. Cea mai bună dovadă: următorul contract semnat de acesta (pentru filmul de acţiune “xXx”) i-a umflat contul cu 10 milioane dolari. Diesel este aici un fel de rege al şoselelor, specialist în curse de stradă, care se împriete­neşte cu un puşti nou venit în cartier – Paul Walker – în realitate, un poliţist sub acoperire. Pentru ca filmul să nu dea idei telespecta­torilor, producătorii şi-au luat măsuri de precauţie. Pe site-ul oficial este postat următorul mesaj: “Toate cascadoriile din au fost executate, într-un decor bine pus la punct, de profesionişti cu ani grei de antrenament în spate. Nu încercaţi asta pe cont propriu. Fiţi deştepţi.

Conduceţi prudent”. Chiar şi Diesel, pentru a fi capabil să facă toate acele nebunii, a trebuit să urmeze cursurile unei şcoli de cascadorie din Las Vegas. Cît priveşte partea feminină a filmului, Michelle Rodriguez şi Jordana Brewster, nici una dintre acestea nu avea, la data filmărilor, permis de conducere.

Pentru cea mai tare secvenţă a filmului, cea a întrecerii finale, au fost “puse în joc” peste 1500 de maşini, unele chiar de curse, unele conduse de şoferi profesionişti. Producătorii i-au rugat pe proprietarii caselor din fundal să-şi revopsească clădirile într-o culoare discretă astfel încît culoarea maşinilor să iasă în evidenţă.