Fuziune pe piata materialelor de constructii din România

Apropo.ro / 04.08.2004, 13:38
Fuziune pe piata materialelor de constructii din România
Cele trei fabrici de ciment Moldocim S.A. Bicaz, Casial S.A. Deva și Romcif S.A., precum și CARPATCEMENT ROMÂNIA S.R.L, societați aparținând grupului german HeidelbergCement în România, au fuzionat sub numele CARPATCEMENT HOLDING S.A. Fuziunea prin absorbție a celor

Cele trei fabrici de ciment Moldocim S.A. Bicaz, Casial S.A. Deva și Romcif S.A., precum și CARPATCEMENT ROMÂNIA S.R.L, societați aparținând grupului german HeidelbergCement în România, au fuzionat sub numele CARPATCEMENT HOLDING S.A.

Fuziunea prin absorbție a celor trei societați producatoare de ciment în cadrul companiei CARPATCEMENT HOLDING S.A. este o etapa naturala a strategiei de dezvoltare a grupului HeidelbergCement în România. Dat fiind faptul ca cele trei fabrici aveau același obiect de activitate – producția de ciment, și CARPATCEMENT ROMÂNIA S.R.L avea ca obiect activitați conexe fabricarii cimentului, reunirea lor sub același nume reprezinta un proces de reorganizare sub un concept unitar de management.

Patrimoniul societaților absorbite a fost transferat noii companii CARPATCEMENT HOLDING S.A., care are în prezent peste 12.000 acționari. Capitalul social al companiei este în valoare de 10.221.967.700.000 lei, divizat în 102.219.677 acțiuni cu valoare nominala de 100.000 lei fiecare. HeidelbergCement Central Europe East Holding BV deține 65,66% (adica 67.115.702 de acțiuni), HeidelbergCement România BV deține 33,21% din capital (adica 33.950.957 acțiuni), în timp ce 1,13% din capital (adica 1.153.018 acțiuni) aparține acționarilor minoritari.

Fuziunea atrage dupa sine beneficii precum reducerea numarului de nivele de management și focalizarea acestuia pe proiecte, îmbunatațirea proceselor de planificare și investiții, în acord cu oportunitațile comune de investiții și strategia de dezvoltare a noii companii, alocarea corespunzatoare a fondurilor și utilizarea mai eficienta a resurselor tehnice, logistice și, în special, umane ale companiei rezultate în urma fuziunii.

HeidelbergCement este lider mondial în domeniul materialelor de construcție, fiind în același timp unul dintre primii producatori de ciment din lume. În cele 50 de țari în care este prezent, grupul HeidelbergCement deține 1.600 de fabrici unde lucreaza peste 37.000 de angajați. În 2003, cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat la 6.3 milarde euro iar vânzarile de ciment la circa 51 milioane tone. În România, Grupul este unul dintre cei mai importanți investitori germani, cu o valoare a investiției de 230 milioane euro din 1998 pâna în prezent. HeidelbergCement este prezent pe piața româneasca în producția de ciment, betoane și agregate prin cele trei companii CARPATCEMENT HOLDING, CARPAT BETON, respectiv CARPAT AGREGATE.

În semestrul I 2004 volumul vânzarilor de ciment ale CARPATCEMENT pe piața locala a crescut fața de aceeași perioada a anului trecut cu 23%.

„Noua companie CARPATCEMENT HOLDING beneficiaza de aplicarea unui management mai suplu, de investiții și standarde de calitate unitare și în conformitate cu strategia de dezvoltare, și de o mai buna alocare a resurselor”, a declarat Dl. Mihai Rohan, Director General al CARPATCEMENT HOLDING S.A.

Pentru informații suplimentare va rugam contactați:
Bogdan Arnautu, Communication Manager, CARPATCEMENT HOLDING, tel: +40 21 231 57 90
www.heidelbergcement.ro