G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară

De: Marian Andrei / 19.06.2012, 10:30
G20 va cere Europei să reducă măsurile de austeritate bugetară
Țările dezvoltate și cele emergente din cadrul G20 vor cere reducerea măsurilor de austeritate bugetară în Europa în fața deteriorării situației economice, a declarat un oficial american care participă la discuțiile de la Los Cabos (Mexic).

Subsecretarul Departamentului american al Trezoreriei, Lael Brainard, crede că documentele finale ale summit-ului G20 vor arăta intenția de a se reduce măsurile de austeritate.

„În mod important, există o recunoaștere a necesității de a evalua planurile de reechilibrare a bugetelor pe baze structurale, pe scurt, de a recunoaște deteriorarea situației economice”, a declarat ea într-o conferință de presă.

Brainard a mai arătat că, după cunoștintele ei, și Germania aprobă ideea de reducere a măsurilor de austeritate: „Da, am auzit acest lucru din partea colegilor noștri germani, ei țin cont de cerere în gândirea lor pe termen scurt”.

Țările G20 au promis la summitul de la Toronto (Canada) din 2010 să reducă la jumătate deficitul bugetar în 2013, iar Germania a amintit periodic de atunci necesitatea respectării acestui angajament.