Gabriel Garcia Marquez suferă de demență

De: Gabriela Voicu / 09.07.2012, 11:00
Gabriel Garcia Marquez suferă de demență
Scriitorul Gabriel Garcia Marquez suferă de demență și a fost nevoit să înceteze să scrie, potrivit membrilor familiei sale.

Jaime Garcia Marquez, fratele scriitorului Gabriel Garcia Marquez, le-a dezvăluit unor studenți, cu ocazia unui seminar organizat recent în orașul spaniol Cartagena, că fratele său, în vârstă de 85 de ani, îi telefonează frecvent pentru a-l întreba mereu aceleași lucruri simple, potrivit The Telegraph.

„Are probleme cu memoria. Uneori plâng, pentru că simt că îl pierd”, a spus Jaime Garcia Marquez.

Potrivit corespondentului postului BBC în Columbia, Arturo Wallace, zvonurile despre pierderile de memorie cu care se confruntă Gabriel Garcia Marquez există de multă vreme.

„Se simte bine din punct de vedere fizic, dar suferă de demență de multă vreme. Încă mai are umorul, bucuria și entuziasmul pe care le-a avut dintotdeauna”, a adăugat Jamie.

„Este o boală care afectează familia noastră”, a mai precizat acesta, fiind primul membru al familiei care vorbește în public despre aceste probleme.

Gabriel Garcia Marquez suferă de demență

Gabriel Garcia Marquez, care a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982, locuiește în prezent în Mexic și nu a mai apărut în public în ultimii ani.

Potrivit fratelui său, autorul columbian, născut pe 6 martie 1927, a încetat să mai scrie.

Cel mai popular roman al său este „Un veac de singurătate” (1967), care, ca o ironie, începe cu povestea unei familii care nu mai poate să îl îngrijească pe bunicul bătrân și senil, dar foarte cunoscute sunt și „Cronica unei morți anunțate” (1981), „Dragostea în vremea holerei” (1985), „Generalul în labirintul său” (1989) și „Povestea târfelor mele triste” (2004).