Gadget-urile viitorului: sadism sau inovatie? (Foto&Video)

Apropo.ro / 13.07.2009, 14:23
Te-ai gandit vreodata ca vei putea sa generezi curent electric din apa sau mai rau, din alte vietati?

Tehnologia se afla intr-o continua dezvoltare, iar ceea ce pot inventa unii oameni lasa curiosii cu gura cascata. "Trend-ul" actual este cel ecologic si inventatorii gasesc fel de fel de alternative biologice pentru a reduce cat mai mult emisiile poluante si scurgerile toxice, cu scopul de a proteja planeta.

Un astfel de exemplu este ceasul cu afisaj digital, produs de Bedol, care nu necesita baterii, nu se incarca solar ci pur si simplu merge cu… apa plata si lamaie.

Producatorul garanteaza functionalitatea acestui dispozitiv cateva luni bune pentru o incarcatura de apa (la care se adauga un strop de suc de lamaie).

Ceasul vine in patru variante de culoare si poate fi cumparat pentru suma de 16 dolari.

Interesant, dar hai sa trecem acum si la partea de "sadism".

Ai auzit vreodata de celula microbiana producatoare de combustibil? Nu? Ei bine, este un dispozitiv care produce energie electrica din energia chimica, mai exact prin reactia catalitica a unor microorganisme.

Cu ajutorul acestor celule, cativa cercetatori (ca sa nu ii numim nebuni) au inventat diversi roboti care isi procura energia electrica "consumand", precum o planta carnivora, chiriasii nedoriti din apartamente.

Astfel, aveti ocazia sa cumparati o masa de bucatarie care are incorporata o capcana de soareci si care ii "consuma" pentru a-si genera energia electrica necesara functionarii continue (pana cand sunt prinsi toti soarecii).

Daca nu va atrage masa, atunci puteti opta pentru o lampa cu lumina ultravioleta sau o rola cu hartie lipicioasa, ambele gandite sa prinda muste sau alte zburatoare enervante.

Dupa cum v-ati imaginat si acestea functioneaza pe baza celulelor microbiene generatoare de combustibil, alimentandu-se cu insectele capturate.

Cunoscand legenda ca romanul s-a nascut inventator, te provocam sa ne destainui alte metode "eco" pentru a alimenta diversi consumatori casnici.

Puteti urmari mai jos o animatie care explica modul de functionare a dispozitivelor "sadice":

 

Roboti care consuma insecte pentru a-si procura energie electrica de pe tare.ro

 

Capcana soareci

Capcana insecte

Capcana insecte